Evde Doğal Saç Boyası Nasıl Yapılır?

Sağlıklı saçlara sahip olmak doğal saç boyası ile oldukça kolay. Uzmanların önerilerinden yola çıkarak sizlere 5 renkte doğal saç boyası tarifini derledik. Doğal saç boyası nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

15.06.2020-17:21 - (Son Güncelleme: 28.09.2021-17:44)

Saç boyalarının içerdiği kimyasallardan dolayı artık birçok kişi doğal saç boyalarına yöneliyor; çünkü hem istenilen rengi elde etmek hem de sağlıklı saçlara sahip olmak doğal saç boyası ile oldukça kolay. Uzmanların önerilerinden yola çıkarak sizlere 5 renkte doğal saç boyası tarifini derledik.

KAHVERENGİ SAÇLARIN DOĞAL SIRRI

Malzemeler:

- 5 adet ceviz yaprağı

- Yarım litre su

- 5 adet yeşil ceviz kabuğu

Uygulama: Yarım litre suya ceviz yapraklarını ekleyin. Taze ceviz kabuklarını keserek ilave edin 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Sonrasında tüm karışımı bir kavanoza koyarak iyice çalkalayın. Karışım soğuyunca saç diplerinizden başlayıp tüm saça uygulayın. Yarım saat bekleyip durulayın. Daha koyu tonları elde etmek isterseniz bu tarifi saçınıza her gün uygulayabilirsiniz.

SAÇLARDA KIZIL ATEŞİ!

Malzemeler:

- 1 çay bardağı Türk Kahvesi

- 1 çay bardağı siyah çay

- 1 çay bardağı kuru maya

- 1 çay bardağı Kleopatra çayı

- 1 çay kaşığı tuz

- 3 su bardağı su

- 1 çay kaşığı zeytinyağı

- 2 su bardağı kına

Uygulama: Bütün malzemeleri bir tencerede iyice karıştırın. Kısık ateşte kaynama noktasına gelene dek ısıtın. Sonrasında tüm malzemeyi bir bez yardımıyla süzerek içine 1 çay kaşığı kadar zeytinyağı ve 2 su bardağı kadar kına ilave ederek iyice karıştırın. Tüm saçınıza dipten uca kadar uygulayın. Bu karışımı bir ay boyunca haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

SARININ HER TONU MÜMKÜN! 

Malzemeler:

- 1 avuç papatya

- 1 avuç sarı kantaron

- 1 tatlı kaşığı çiçek yağı

- Birkaç parça limon kabuğu

Uygulama: Tüm malzemeyi yarım litre suya ilave edip ortalama 1 saat boyuncakaynatın. Bu karışımı 24 saat beklettikten sonra ertesi gün saçınıza dipten başlayıp uygulayın. Saçınızı streç filmle sarın ki boya iyice saçınız ile bütünleşsin. Bu şekilde ortalama 1-2 saat bekleyin sonrasında durulayın. Bu tarifi saçınıza 2 hafta da 1 uygulayabilirsiniz.

KÖMÜR KARASI SAÇLAR MÜMKÜN!

Malzemeler:

- 1 adet patlıcanın kabuğu

- 1 adet çubuk tarçın

- Birkaç adet karanfil

- 1 yemek kaşığı siyah çay

- 1 yemek kaşığı adaçayı

- 1 yemek kaşığı kınataşı

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 tatlı kaşığı sirke

- 7-8 yemek kaşığı kına

Uygulama: Patlıcan kabuklarını  suda haşlayın. Su kaynamaya başlayınca içerisine kabuk tarçını ve karanfili de ilave ederek yarım saat kaynatın. Sonrasında diğer malzemeleri ilave ederek karıştırın. Karışımın üstünü streç film ile kapatarak 2 saat saçınızda bekletin. Tüm saçınıza dipten uca kadar sürerek ortalama 3-4 saat bekleterek durulayın. Eğer daha koyu tonlarda siyah isterseniz boyanın saçta bekleme süresini uzatın.

BAKIR TUTKUSU OLANLARI UNUTMADIK

Malzemeler:

- 1 tutam taze safran

- 3 yemek kaşığı kına

- 1 çay kaşığı zerdeçal

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Uygulama: Öncelikle yarım bardak sıcak suya bir tutam safranı atıp yarım saat kadar beklettikten sonra süzün. Daha sonra bir kaba kına, zerdeçal, safran ve zeytinyağı ekleyerek üstüne bir miktar ılık su ilave edip güzelce karıştırın. Karışımı tüm saçınıza uygulayıp ortalama 4 saat kadar bekletin. Bakır ve turuncu tonlar saçlardan kolay aktığı için rengin saça oturması için en az 2 kez bu tarifi uygulamanız tavsiye edilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal