Daha önce UEFA’da görev yapmıştı: TFF Başkan adayı Servet Yardımcı kimdir, nereli, hangi görevlerde bulundu?

UEFA İcra Kurulu Üyesi olarak da görev yapan Servet Yardımcı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan adayı olduğunu açıkladı. Servet Yardımcı’nın hayatı ve kariyeri bu gelişme sonrasında arama motorlarında sorgulanmaya başlandı. Peki TFF Başkan adayı Servet Yardımcı kimdir, nereli, hangi görevlerde bulundu? İşte detaylar…

18.04.2024-17:31 - (Son Güncelleme: 18.04.2024-17:31)

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Olağan Genel Kurulu, 18 Temmuz tarihinde yapılacak. Şu ana kadar 3 adayın seçimlerde yarışacağı bilinirken adaylardan birisi de UEFA İcra Kurulu Üyesi olarak da görev yapan Servet Yardımcı olacak. Servet Yardımcı’nın hayatı ve kariyerini öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul etmeyi sürdürüyor. Peki TFF Başkan adayı Servet Yardımcı Kimdir, nereli, hangi görevlerde bulundu?

Servet Yardımcı kimdir?

Rize'de 26 Aralık 1957 tarihinde dünyaya gelen Servet Yardımcı, bir dönem amatör futbol oynadı. Çaykur Rizespor'da yöneticilik yapan Yardımcı, ilk kez 2008'de Hasan Doğan'ın listesinden Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'na girdi. Mahmut Özgener döneminde Başkan Vekili oldu ve daha sonra Mehmet Ali Aydınlar yönetiminde yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. 

Daha önce UEFA’da görev yapmıştı: TFF Başkan adayı Servet Yardımcı kimdir, nereli, hangi görevlerde bulundu?

Yıldırım Demirören döneminde 1. Başkan Vekili olarak görevlendirildi ve Nihat Özdemir yönetiminde bu görevini sürdürdü. Yardımcı, TFF'nin FIFA ve UEFA ile ilişkilerini yürütüyor. 2015 yılında UEFA Yönetim Kurulu'na girmek için aday oldu ancak seçilemedi.

Ancak 5 Nisan 2017'deki 41. UEFA Kongresi'nde yapılan seçimi kazanan Yardımcı, UEFA Yönetim Kurulu'na girmeyi başardı. 2021'de yeniden aday oldu ve tekrar seçildi. Servet Yardımcı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal