TFF Başkanlığına adaylığını açıkladı: İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Temmuz ayında yapılacak olan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimleri için adaylığını açıklayan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun hayatı ve kariyeri sosyal medyada tartışma konusu oldu. Peki İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir, hangi görevlerde bulundu? İşte merak edilenler…

18.04.2024-16:49 - (Son Güncelleme: 18.04.2024-16:49)

Erdal Alkış ve Servet Yardımcı’nın ardından TFF Başkanlığına bir kişi daha aday oldu. Geçtiğimiz yıllarda Trabzonspor Başkanı olarak da görev yapan İbrahim Hacıosmanoğlu, Temmuz’da yapılması planlanan seçimlere aday olduğunu duyurdu. Peki İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir, hangi görevlerde bulundu?

İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir?

İbrahim Hacıosmanoğlu, 1966 yılında Trabzon'un Of ilçesinin Hayrat beldesi'nde dünyaya geldi. Ticaret hayatına atılarak uzun yıllar boyunca bu alanda faaliyet gösterdi.

TFF Başkanlığına adaylığını açıkladı: İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Trabzonspor camiasında yöneticilik kariyerine 2005-2007 yılları arasında Başkan Yardımcılığı göreviyle adım atan Hacıosmanoğlu, 2008'de Nuri Albayrak'ın başkanlık koltuğundan ayrılması ve seçim kararı alması üzerine başkan adayı oldu. Ancak, rakibi Sadri Şener'in seçimi kazanmasıyla başkanlığa seçilemedi. 27 Şubat 2012'de Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimlerine katılan Hacıosmanoğlu, bu sefer de başarılı olamadı.

Ancak, 26 Mayıs 2013'te gerçekleştirilen Trabzonspor başkanlık seçimlerinde yaklaşık 4500 oydan 1571'ini alarak kulübün 15. başkanı oldu. Ancak, başkanlık kariyeri 5-6 Aralık 2015 tarihinde yapılan seçimlerde sona erdi ve görevini Muharrem Usta'ya devretti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal