TFF Başkan Adayı Erdal Alkış kimdir, hangi görevlerde bulundu? Erdal Alkış hayatı ve biyografisi

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) seçimli genel kurulunda aday olarak yarışacak isimlerden birisi Erdal Alkış oldu. İş insanı olan Erdal Alkış’ın hayatı ve kariyerini öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki TFF Başkan Adayı Erdal Alkış kimdir, hangi görevlerde bulundu? İşte Erdal Alkış hayatı ve biyografisi…

18.04.2024-17:20 - (Son Güncelleme: 18.04.2024-17:20)

Önümüzdeki Temmuz ayında yapılacak olan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Genel Kurul’da yarışacak isimlerden birisi olan Erdal Alkış, sosyal medyada gündem olan isimlerden birisi oldu. Adaylığını sosyal medya hesabından duyuran Erdal Alkış, futbol dünyasında tanınan iş insanlarından birisi olarak biliniyor. Peki TFF Başkan Adayı Erdal Alkış Kimdir, hangi görevlerde bulundu?

TFF Başkan Adayı Erdal Alkış kimdir?

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 1966 yılında dünyaya gelen Erdal Alkış, işletme eğitimi almış ve kariyerine erken yaşta başlamıştır. 1986 yılında Kayseri'de kendi şirketini kurarak iş dünyasına adım atmıştır ve o günden beri başarılı bir şekilde işlerini yönetmektedir. Teknoloji, tarım, çevre, futbol yöneticiliği, havaalanı-deniz limanı işletmeciliği ve enerji sektörü gibi geniş bir yelpazede faaliyet göstermektedir.

TFF Başkan Adayı Erdal Alkış kimdir, hangi görevlerde bulundu? Erdal Alkış hayatı ve biyografisi

Politikaya da ilgi duyan Alkış, 2002 genel seçimleri ve 2004 yerel seçimlerinde AK Parti'nin seçim koordinasyonunu üstlenmiştir. Seçim çalışmalarıyla ilgili deneyimlerini "İlk 45 Gün" adında bir anı kitabında paylaşmıştır.

Ayrıca Türk-Hint İş Konseyi'nin eski başkanı olan Alkış, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulunmuş ve çocukluk hayali olan Kafkas Göçü (Sürgünü) ile ilgili bir sinema filmi yapma konusunda düşünceleri bulunmaktadır. Alkış, Çerkes kökenlidir ve diller konusunda da oldukça yeteneklidir; Rusça, İngilizce, Arapça ve Çerkesçe dillerini akıcı bir şekilde konuşmaktadır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal