Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor: Masada 4 önemli başlık var!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün Beştepe'de toplanacak. Toplantı gündeminde 4 önemli başlık ele alınacak.

25.04.2022-09:00 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-10:57) Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor: Masada 4 önemli başlık var!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün 2 haftalık aranın ardından Ankara'da Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yoğun bir gündem ile toplanacak. Toplantının gündeminde ise kritik konular bulunuyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın sonrasında açıklama yapması bekleniyor. İşte Nisan ayının son kabine toplantısının gündeminde ele alınacak başlıklar;

Pençe Kilit ve Abluka Eren Operasyonları

Mehmetçiğin Irak'ın kuzeyinde gerçekleştiği operasyonda son durum değerlendirilecek. Ayrıca terörün kaynağında yok edilmesi stratejisi kapsamında atılabilecek ek adımlar da kabinenin gündeminde olacak.

Kabine toplantısında, hem yurt içinde hem de Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen terörle mücadele operasyonları da değerlendirilecek. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, Pençe-Kilit operasyonundaki son durum ile ilgili kabine üyelerini bilgilendirmesi bekleniyor.

Başkan Erdoğan

1 Mayıs tatili

Ayrıca terör örgütlerinin kentlere yaymak istediği eylemler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri ile bayrama yönelik güvenlik önlemleri de görüşülecek.

İstanbul süreci ve Guterres ile görüşme

Toplantıda, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum ve etkileri de ele alınacak. İstanbul sürecinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin- Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy zirvesine taşınması için yürütülen diplomatik çabalar değerlendirilecek. Ukrayna'daki Türk ticaret gemilerinin durumu ve bölgeye yönelik insani yardımlar gözden geçirilecek.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'yı ziyaret edecek olan BM Genel Sekreteri Antonio Manuel de Oliveira Guterres ile liderler zirvesi konusunu Kabine toplantısı öncesi görüşecek.

Mescid-i Aksa'ya saldırı

Bir diğer dış politika gündemi de İsrail'in Filistin topraklarına yönelik müdahaleleri olacak. Saldırıların son bulması adına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölge liderleri ve uluslararası kuruluşların temsilcileri ile yürüttüğü diplomatik temaslar değerlendirilecek.

Vaka sayılarındaki düşüş

Koronavirüs vaka ve vefat sayılarındaki düşüş de kabinede ele alınacak.

Ekonomide ve Enflasyon

Toplantıda, ekonomi ve enflasyona ilişkin olarak fahiş fiyatların önüne geçilmesi, halkın alım gücünün yükseltilmesi, gıda fiyatlarında fırsatçılık yapanlar ile stokçulara karşı önlemlerin daha da sertleştirilmesi konuları masaya yatırılacak. Ek olarak istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasına ilişkin ekonomi kararları da toplantının gündeminde olacak.

Bayram tatili

Ramazan bayramı yaklaşırken en çok merak edilen bayram tatilinin 9 güne çıkarılıp çıkarılmayacağı konusu da toplantıda ele alınacak. 3 gün sürecek olan Ramazan bayramının ilk günü 2 Mayıs Pazartesi, son günü ise 4 Mayıs Çarşamba gününe denk geliyor.

Bayram tatilinin 9 gün olması için 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günlerinin de resmi veya idari tatil ilan edilmesi gerekiyor. İdari tatil ilan edilmesi halinde sadece memurlar 9 gün günlük izinden faydalanabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal