Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ndan emekli maaşı açıklaması: Aradaki farkı kapatacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, SSK ve Bağkur emeklileri ile memur emeklileri arasındaki zam farkının kapatılması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Yılmaz, emekli maaşı için yeni düzenlemenin Kabine’de de ele alınacağını bildirdi.

13.01.2024-10:09 - (Son Güncelleme: 13.01.2024-10:09)

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Emekli Maaşı ile ilgili gelen sorularla ilgili olarak gerekli çalışmaların sürdüğüne vurgu yaptı.

Yılmaz, hazırlanacak yeni emekli maaşı düzenlemesinin önümüzdeki günlerde yapılacak olan Kabine Toplantısı’nda da ele alınacağını kaydetti ve "SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarını dengeye taşıyacağız. Bunun için kanuni düzenleme ihtiyacı var. En düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira için ne yapabileceğimizi çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde Kabine'de ele alınacak" ifadelerini kullandı.

Cevdet Yılmaz emekli maaşı

Kiralara yüzde 25 zam sınırı

Akşam’ın haberine göre; kira artış sınırı düzenlemesi hakkında da konuşan Yılmaz, "Kaldırılması için alınmış bir karar yok. 2024 dezenflasyon yılı, çözüm enflasyonu düşürmek" dedi.

Yılmaz, hedeflerinin enflasyonu düşürmek olduğunu ve yıl ortasından itibaren bu konuda belirgin bir düşüş beklediklerini belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal