Korkutan toprak kayması felaketi: 18 ölü, çok sayıda yaralı var

Kolombiya'da, üzücü bir olay meydana geldi. Otoyolda yaşanan toprak kayması sonucu 18 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi yaralandı.

13.01.2024-09:53 - (Son Güncelleme: 13.01.2024-18:00) Korkutan toprak kayması felaketi: 18 ölü, çok sayıda yaralı var

Olay, Kolombiya’nın Choco Departmanı’na bağlı Carmen de Atrato kasabası bölgesindeki bir otoyolda gerçekleşti. Toprak kayması, seyahat halindeki birçok aracı etkiledi ve birçok insanın yaşamını olumsuz yönde etkiledi. Olayın hemen ardından bölgeye sevk edilen kurtarma ekipleri, enkaz altında kalanları kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. Kurtarma operasyonu sırasında 18 kişinin yaşamını yitirdiği ve 35 kişinin de çeşitli derecelerde yaralandığı belirlendi.

Vali’den açıklama geldi

Kolombiya'da meydana gelen toprak kayması felaketi hakkında yetkililer önemli açıklamalarda bulundu. Antioquia Valisi Andres Julian Rendon, yaptığı açıklamada, arama kurtarma ekiplerinin bölgeye intikal ettiğini ve çok sayıda kişinin toprak altında kaldığını belirtti. Yaralıların çevre hastanelere sevk edildiği ve sağlık ekipleri tarafından tedavi altına alındığı belirtildi. Ancak, kurtarma operasyonları devam ederken, ölü sayısının artabileceği endişesi de bulunuyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal