Cumhurbaşkanı Yardımcısı Bütçe Konuşmasında Faiz İndiriminin Sebeplerini Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Bütçe Konuşmasında yaptığı açıklamalarda gündemde olan konuları yorumladı.

27.11.2021-10:55 - (Son Güncelleme: 27.11.2021-10:55) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Bütçe Konuşmasında Faiz İndiriminin Sebeplerini Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Bütçe Konuşması sırasında yaptığı açıklamalarda ekonomide tam bağımsızlık vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamalarda ekonomide dışa bağımlılığın her geçen gün azaldığının altını çizerek şu sözleri söyledi; "Ekonomi politikamızı kendi gerçeklerimize ve ihtiyaçlarımıza uygun olarak belirledik. Ekonomide tam bağımsız bir rota benimsemiş durumdayız."

VESAYETİ VE DARBELERİ BİTİRDİK

Açıklamalarına Türkiye'nin eskisi gibi istikrarsız bir ülke olmadığının altını çizerek devam edeN Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay konuşmasına şu sözlerle devam etti; "Ekonomi politikamızı kendi gerçeklerimize ve ihtiyaçlarımıza uygun olarak belirledik. Bu çerçevede yatırım, üretim, istihdam ve büyüme odaklı; tam bağımsız bir rota benimsemiş durumdayız. Vesayeti, darbeleri, terör örgütlerini ve siyaset mühendislerini tarihin tozlu raflarına kaldıran kadrolar olarak "spekülasyon vesayeti"ni de yine biz ortadan kaldıracağız. Son dönemdeki fiyat artışlarının yol açtığı sıkıntıların üstesinden de yine biz geleceğiz."

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY FAİZ KARARINI YORUMLADI

Geçtiğimiz günlerde yaşanan faiz indirimi konusunda değinen Fuat Oktay, faiz indirimi sonucunda ihracatın canlı tutulacağı, yatırım ve üretimlerin artacağını belirterek şu sözleri söyledi; "Burada amaç, üretim, yatırım ve ihracatın canlı tutulması, istihdamın artırılması, firma ve hane halklarına likidite sağlanmasıdır. Temel amaçlarımız ülkemizin kalkınması, milletimizin refahı ve bunun için de büyüme ve istihdamın artırılmasıdır."

HELAL ÜRÜNLER EKONOMİYE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Pandemi süresinde helal gıdanın öneminin daha da anlaşıldığını düşündüğünü belirten Fuat Oktay yaptığı konuşmaya şu sözlerle devam etti; "Kendi ellerimizle temelini attığımız güvenilir ve küresel helal belgeli ticaret ortamı hepimize, tüm İslam ülkelerine ve özel sektörümüze katlanan kazançlar, sağlık ve güven olarak geri dönecektir. Gıda, kozmetik, tekstil, turizm ve finans başta olmak üzere helal ürün ve hizmetlerin ortak bir anlayışla yaygınlaşması için Türkiye olarak üzerimize düşen desteği vermeye devam edeceğiz. Ayrıca İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü SMIIC'in dünya genelinde hak ettiği konuma kavuşması için gayret göstermeyi sürdüreceğiz. İstanbul'da SMIIC'in kullanımına tahsis edeceğimiz, adına yakışır nitelikte bir hizmet binasının inşasında son aşamaya geldik. En kısa sürede fiziki, beşeri ve teknik hazırlıkları tamamlayarak bu binayı SMIIC'in kullanımına tahsis etmiş olacağız. ISEDAK çerçevesinde yürütülen çalışmalar kapsamında da 2022'de helal ürün ve hizmet ekonomisi konusuna özellikle eğiliyor olacağız."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal