Kadınlara Ve Girişimcilere Yönelik Devlet Desteği Açıklandı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin açıkladığı çiftçilere ve üreticilere yönelik desteğin ayrıntıları belli oldu.

27.11.2021-10:42 - (Son Güncelleme: 27.11.2021-10:47) Kadınlara Ve Girişimcilere Yönelik Devlet Desteği Açıklandı!

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin bahsettiği üreticiye yardım desteği başladı. Yapacağı girişimlerde yüzde 50 hibe desteği verilecek olan üreticiler için son gün 17 Aralık olarak açıklandı.

TESİS YATIRIMLARI DESTEKLENECEK

Yapılan devlet desteği A İş Planı ve B İş Planı olarak ikiye ayrılıyor. A İş planı içerisinde elektronik, makine ve ekipman alımları desteklenirken B İş planında yeni tesislerin yapımı ve yenileme çalışmaları ile ilgili destekler yer alıyor.

ÇİFTÇİYE REKOR SEVİYEDE DESTEK VERİLECEK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı son açıklamalarda çiftçiye 13 milyon 846 bin 485 liralık desteğin yatırılmaya başlandığını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 13 milyon 846 bin 485 liralık tarımsal destek ödemesinin çiftçilerin hesaplarına aktarıldığının bilgisini verdi.

ÇİFTÇİLERE DESTEK HAREKETİ BAŞLADI

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada çiftçileri sevindirecek bir haber verdi. Bakan Pakdemirli geçtiğimiz günlerde müjdesini verdiği çiftçilere yapılacak olan destek hakkında şu duyuruyu yaptı; "Büyükbaş damızlık hayvan alımı desteği kapsamında 855 bin 200 lira, hububat, baklagil, dane mısır fark ödemesi desteği kapsamında 208 bin 766 lira, fındık alan bazlı gelir desteği kapsamında 330 bin 174 lira, yağlı tohumlu bitkiler fark ödemesi desteği kapsamında 1 milyon 171 bin 570 lira, dane zeytin fark ödemesi desteği kapsamında 18 bin 816 lira ve sertifikalı tohum üretim desteği kapsamında 11 milyon 261 bin 959 liralık ödemeler hesaplara aktarılmaya başlandı."

YAPILACAK DESTEKLERDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Yapılan devlet desteğinden KOBİ'ler başta olmak üzere kadın girişimciler, ve üreticiler yararlanabilir.

YAPILACAK DESTEKLER ŞU ŞEKİLDE SIRALANDI

AİLE İŞLETMECİLİĞİ FAALİYETLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK ALTYAPI SİSTEMLERİ,

ARICILIK VE ARI ÜRÜNLERİNE YÖNELİK YATIRIMLAR,

BİLİŞIM SİSTEMLERİ VE BİLİŞİM EĞİTİMİ,

EL SANATLARI VE KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLER,

İPEK BÖCEĞİ YETİŞTİRİCİLİĞİ,

SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ,

TARIMSAL AMAÇLI KOOPERATİF VE BİRLİKLER İÇİN BİRİNCİL VE İKİNCİL ÜRETİM YATIRIMLARINI KAPSAYAN ELEKTRİKLİ OLMAYAN

TRAKTÖRLER VE BİÇERDÖVERLER HARİÇ MAKİNE PARKLARI,

TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİ YATIRIMLARI.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal