Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar! 'Güvenlik endişelerini yeni harekatlarla gidereceğiz!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle Kızılcahamam'a gelerek, önemli konuların masaya yatırıldığı AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı sonrası Başkan Erdoğan açıklamalarda bulundu.

04.06.2022-11:04 - (Son Güncelleme: 04.06.2022-13:45)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle Kızılcahamam'a gelerek, önce halkı selamladı ardından AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nı gerçekleşeceği Eliz Hotel'e geçti. Önemli konuların masaya yatırıldığı toplantı sonrası Başkan Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Operasyon sinyali hakkında konuştu

Başkan Erdoğan operasyon sinyali konusuna değindi. Güvenlik endişelerini yeni harekatlarla gidereceğiz diyen Erdoğan, "Güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu harekatlarla darmadağın ettik. Güvenlik hattının eksiklerini yeni harekatlarla tamamlayacak hem de tüm kuvvetlerimizi her türlü göreve hazır hale getirecek çalışmaları titizlikle yürütüyoruz. Güvenlik endişelerini yeni harekatlarla gidereceğiz." ifadelerini kullandı.

"Ülkemize diz çöktürülmesine izin vermedik, vermeyeceğiz"

Milli gelirin 235 milyar dolardan 1 trilyon dolara çıkarıldığını ifade eden Erdoğan, Milli gelirimizi 235 milyar dolardan aldık, 1 trilyon dolar sınırına kadar getirdik. Şayet Gezi olayları ile başlayan ve devam eden ihanetlerin ülkemize kur, faiz, enflasyon şer üçgeni üzerinden ödettiği ağır bedeller olmasaydı bugün 1.5 trilyon doları bulan milli gelirle farklı yerlerde olacaktık. Sahnede hangi oyun sergilenirse sergilensin gerisinde bir ekonomik sabotaj mutlaka vardır. Buna rağmen ülkemize diz çöktürülmesine izin vermedik, vermeyeceğiz." ifadelerine yer verdi.


"Vandala vandal, çapulcuya çapulcu demekten geri durmayacağız"

Biz milletimizin diliyle konuştuk, derdimizi millete anlattık diyen Başkan Erdoğan, "Bizim neyi kast ettiğimiz açıktır. Biz milletimizin diliyle konuştuk. Derdimizi millete anlattık. Mukaddesata hürmetsizlik edenlere özellikle tavizsiz davrandık. Milletimiz Gezi olaylarına nasıl bakıyorsa biz de aynı penceren bakıyoruz. Nasıl tanımlıyorsa biz de aynı sıfatları kullanıyoruz. Şehir eşkıyalarını, yağmacıları, ibadethaneleri bira kutularıyla kirleten mülevvesleri, darbe heveslilerini 9 yıldır bu millet nasıl tarif ediyorsa, biz de öyle tarif ediyoruz. Vandala vandal, çapulcuya çapulcu demekten geri durmayacağız." ifadelerini kullandı.

"Öğrenecek saygı dersimiz de yok"

Ahlak dersi verenler aynaya baksın diyen Başkan Erdoğan, "Bize ahlak, edep, tevazu dersi vermeye yeltenenlere sesleniyorum; siz gidin aynaya bakın. Kirli geçmişinizle hesaplaşın. Bizim kadınlara hareket eden belediye başkanlarını koruyan ahlak fukaralarından alacak ahlak dersimiz yok. Bizim şehit bacısına küfürler savuranlardan öğrenecek saygı dersimiz de yok. Bizim sapık ideolojilerin avukatlığını yapacaklardan alacak edep dersimiz de yoktur." diye konuştu.


"NATO terör güvenliğini sağlayacak bir teşkilat değil"

NATO terör güvenliğini sağlayacak bir teşkilat değil diyen Erdoğan, "Dünya güvenlik ve ekonomi mimarisi yeni baştan yaratılırken Türkiye farkını ortaya koyuyor. NATO içinde İsveç-Finlandiya konusunda açık ve net konuşuyorum. Dün Stoltenberg ile konuştuk. NATO bir terör güvenliği sağlayacak teşkilat değildir. Şu anda İsveç'te Finlandiya'da terör örgütleri cirit atarken, posterlerini ellerinde taşırlarken, Yunanistan'da da terör örgütleri cirit atarken kimse bizden aynı yanlışa düşmemizi beklemesin." ifadelerine yer verdi.

Proje çalışmalar devam ediyor

Başkan Erdoğan, Maarif Vakfı ile beraber 49 ülkede 406 okul, 1 yükseköğretim kurumu, 21 eğitim merkezi ve 44 yurt ile eğitim-öğretim hizmetlerini sürdürdüklerini ifade ederek, "İktidarı devraldığımızda 76 olan üniversite sayımız, bugün 208'e ve 81 vilayetimizin tamamında 70 bin olan akademik personel sayımız 185 bine, 1,5 milyon olan üniversite öğrencisi sayımız bunun altını özellikle çiziyorum 8,3 milyona çıktı. Sağlıkta farklı kurumlara bağlı hastaneleri birleştirerek sağlık sigortasını neredeyse nüfusumuzun tamamını kapsayacak şekilde genişleterek tarihi bir reforma imza attık. Bunun yanında hastane yatak sayımızı 164 binden 258 bine, nitelikli yatak sayımızı 19 binden 165 bine yükselttik. Açtığımız toplamda 25 bin 298 yatak kapasiteli 19 şehir hastanemizle birlikte hizmet kalitesini yükselttik. Toplamda 18 bin 794 yataklı 14 şehir hastanemizin inşası ikisinin ise ihale ve proje çalışmaları devam ediyor." açıklamalarında bulundu.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal