Suriye Milli Ordusu Özel Kuvvetler Komutanı Seyf Ebu Bekir'den açıklama geldi: "Operasyon emrini bekliyoruz!"

Suriye'de PKK/YPG işgalindeki Münbiç ve Tel Rıfat'a operasyon gerçekleştireceği açıklaması üzerine bölgede hareketlilik yaşanıyor. TSK, MİT ve Suriye Milli ordusu komutanlarının bir araya gelmesiyle toplantı gerçekleştirildi.

04.06.2022-10:39 - (Son Güncelleme: 04.06.2022-10:39) Suriye Milli Ordusu Özel Kuvvetler Komutanı Seyf Ebu Bekir'den açıklama geldi: "Operasyon emrini bekliyoruz!"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'de PKK/YPG işgalindeki Münbiç ve Tel Rıfat'a operasyon gerçekleştireceği açıklaması üzerine bölgede hareketlilik yaşanıyor. TSK, MİT ve Suriye Milli ordusu komutanlarının bir araya gelmesiyle toplantı gerçekleştirildi. SMO Özel Kuvvetler Komutanı Seyf Ebu Bekir açıklamalarda bulundu, Bekir, "Tüm unsurlarımızla Türkiye'nin Tel Rıfat ve Münbiç'te yapacağı operasyona hazırız. Türkiye'den gelecek operasyon emrini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'den gelecek operasyon emrini bekliyoruz"

TSK, Münbiç kırsalındaki  terör hedefleri topçu ateşiyle vurdu. Türkiye, Suriye'nin kuzey bölgesine gerçekleştireceği  5'inci operasyon öncesinde SMO unsurları da olası operasyon için hazırlıklarını sürdürüyor. 2 bin SMO üyesinin katılımıyla Münbiç sınırında gerçeği aratmayan bir tatbikat gerçekleştirildi. SMO Özel Kuvvetler Komutanı Seyf Ebu Bekir, "Türkiye'den gelecek operasyon emrini bekliyoruz" ifadesini kullandı.


Erdoğan'ın açıklaması şu şekildeydi:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin Tel Rıfat ve Münbiç bölgelerine operasyon gerçekleştirileceğini ifade etmişti. Erdoğan açıklamalarında, "Buradan bir kez daha tekrar ediyorum; güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma kararımızın yeni bir safhasına geçiyoruz. Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz. Ardından da aşama aşama diğer bölgelerde aynısını yapacağız. Türkiye'nin bu meşru güvenlik adımlarına bakalım kimler destek verecek, kimler köstek olmaya çalışacak, göreceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal