Emekli ve memur enflasyon oranları belli oldu mu? TÜİK'den enflasyon açıklaması geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Vedat Bilgin'den açıklamalar

Mayıs ayı enflasyon oranlarının açıklanması üzerine emekli ve memurlar Temmuz ayında gerçekleşecek zam oranlarını dikkatlerini çevirdi. TÜİK'den gelen açıklama üzerine geçen aya göre ,50 oranında artış yaşanan enflasyonun zam oranlarında ki etkisi merak ediliyor. Memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam geldi? İşte beklenen zam oranları haberimizde

04.06.2022-11:20 - (Son Güncelleme: 04.06.2022-11:40) Emekli ve  memur enflasyon oranları belli oldu mu? TÜİK'den enflasyon açıklaması geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Vedat Bilgin'den açıklamalar

Temmuz ayına az bir zaman kala memur ve emekliler araştırmalarına hız kattı. Mayıs ayı enflasyon oranındaki artış üzerine emekliler maaşlara gelecek zam oranlarını tahmin etmeye çalışırken 6 aylık enflasyonla beraber Temmuz ayındaki maaş oranının yüksek olması bekleniyor. Bakan Vedat Bilgin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar ise vatandaşın yüzünü güldürdü. Emekli ve memurun enflasyon oranları belli oldu? İşte, Temmuz ayında yapılacak zam oranları haberin devamında

Emekli ve memur Temmuz zammı için 5 aylık fark kesinleşti

5 aylık enflasyon oranı ile SSK ve Bağ-Kur emekli zammı 35,64

5 aylık memur zammı 35,14,

5 aylık enflasyon farkı 28,14 olarak kayıtlarda yer aldı.

Memur yüzde 28,1'lik enflasyon farkı

Son günlerde gündemde yer alan memur ve emekli zam oranları Mayıs ayının enflasyon açıklanması üzerine araştırılmaya başlandı. Her yıl iki kere maaşına zam alan emekli ve memur %7 oranında artış maaşlara yansır. 5 aylık açıklanan enflasyonlar ele alındığında memur ve emekliler için %28,1 oranında enflasyon farkı yansıtılmaktadır. Haziran ayının enflasyon oranı üzerinden gerçekleşecek net zam rakamı belli olacak.

Peki Ocak'ta ne olmuştu?

Her yıl olduğu gibi 1 Ocak tarihinden geçerli olmak suretiyle 2021'in yılının son 6 ayındaki enflasyon oranları ele alınarak zam uygulaması yapıldı. Her yıl gerçekleşecek %5 oranında ki zammın üzerine yüzde 2.5'lik zam artışı daha yapıldı. Bu durumda ise yapılan toplam zam %30,95 oranlarında yerini aldı.

İkinci bayram ikramiyesi Temmuz'da

Yaklaşık olarak 13.5 milyon emekli, dul ve yetim aylığından yararlanırken hükümetin kararı üzerine her iki dini bayram öncesi 1.000 TL hesaplara geçiriliyor. Ek gelir olarak kabul gören aylıklar ise enflasyon oranlarından etkilenmektedir. Yeni dönemde ise yapılan artışlar sonucunda ödenen ek gelir ücreti 1.100 TL oldu. Bu yıl Ramazan Bayramını geride bırakırken önümüzde yer alan Kurban Bayramı için ikramiyelerin ne zaman yatacağı merak konusu oldu. 9 Temmuz da başlayan Kurban Bayramı ikramiyelerini 4-5 Temmuz'da hesaplarda olması bekleniyor.

Emekli ve memur enflasyon oranları

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Alım gücünü iyileştireceğiz' demişti

Alım gücünün azalması ve her şey arkası kesilmeden zam uygulanması vatandaşı oldukça endişelendirirken Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu konu hakkında açıklamalarını yaptı. Alım gücünü iyileştireceğiz sözlerinde bulunan Erdoğan, Temmuz ayında gerçekleşecek zam oranlarıyla beraber diğer düzenlemelerinde yerine oturacağını belirtti.

Diğer müjdeli haber ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den gelmişti. Çalışanlara ve emeklilere enflasyon tahribatından koruyacak çalışmaların hız kesmediği ifade edilirken 6 aylık enflasyon oranlarına göre artışa da değinildi.

Vedat Bilgin açıklaması

Çalışma Bakanı ek zam sinyali vermişti

Bakan Vedat Bilgin, Temmuz ayında gerçekleşecek artışlar için hazırlıkların başladığını belirtirken SSK, Bağkur emeklilerinin aylıklarının arttırılması içinde umut verici konuşmalar da bulundu.

Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal