Engelli ve eski hükümlü girişimcilere müjde! e-Devlet'ten başvuru yapanlara 65.000 TL hibe desteği verilecek!

Engelli ve eski hükümlü girişimcileri sevindirecek haber geldi. Bugün alınan kararla devlet engelli ve eski hükümlü olan girişimcilere geri ödemesiz olarak 65 bin TL hibe desteği verecek. İşte detaylar...

03.06.2022-18:35 - (Son Güncelleme: 03.06.2022-18:35) Engelli ve eski hükümlü girişimcilere müjde! e-Devlet'ten başvuru yapanlara 65.000 TL hibe desteği verilecek!

Kendi işinin patronu olmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşları sevindirecek hibe desteği müjdesi geldi. e-Devlet'ten başvuru yapan engelli vatandaşlar 65.000 TL'ye kadar, eski hükümlü olanlarsa brüt asgari ücret tutarının 15 katına dek hibe desteği alabilecekler.

Projeler desteklenecek!

Hibe desteğiyle, engelli ve eski hükümlü olan vatandaşları istihdam etmeyen iş yerlerinden kesilen idari para cezaları ile; engelli vatandaşların mesleki eğitim ile rehabilitasyonu, hem işe hem de iş yerine uyum sağlamaları ile engellilerle eski hükümlü vatandaşların kendi işlerinin patronu olmaları için düzenlenecek projelere destek verilecek.

65.000 TL hibe desteği verilecek!

Minimum %40 engelli ve işgücü kaybı olan engelli vatandaşlar ile eski hükümlü olan vatandaşlar için düzenlenen hibe desteğinin 45 bini kuruluş desteğidir. 15 bini işletme gideri olurken 5 bini kuruluş işlemi destekleri olarak verilecek.

Hibe desteğinden faydalanmak için gerekli şartları taşıyan vatandaşların KOSGEB tarafından düzenlenen uygulamalı eğitim programlarına katılım sağlayarak, belgelerini almaları ve kurmak istedikleri işle alakalı proje sunmaları gerekmektedir. Gerekli süreci tamamlayarak şartlara uyan vatandaşlar 65.000 TL'lik hibe desteğinden yararlanabilecekler.

 engelli ve eski hükümlülere hibe desteği

Hibe desteğini kimler alabiliyor?

KOSGEB tarafından sunulan destekten yalnızca engelli ve eski hükümlü olan vatandaşlar yararlanabilecek.

Başvuru tarihleri ne zaman?

Yapılan açıklamaya göre, engelliler için çalışmalar yürüten tüm sivil toplum kuruluşu, işyeri, üniversite, belediye ve kamu kurumları hazırladıkları projeleri 10 Haziran 2022 tarihine dek illerindeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri'ne elden ya da postayla teslim etmeliler.

Aynı zamanda kendi işinin patronu olmayı isteyen eski hükümlü vatandaşlar da 10 Haziran 2022 tarihine dek projelerini Adalet Bakanlığı'nın ilgili birimlerinin aracılığıyla illerindeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri'ne bildirmeliler.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal