Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Önemli Açıklama! Avrupa'nın Üssü Olacağız

Eskişehir’de AK Parti Genişletilmiş İl Dayanışma Toplantısı’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantı sonrası Eskişehir’de 52 fabrikanın toplu açılış törene katıldı.

23.10.2021-16:32 - (Son Güncelleme: 23.10.2021-16:40) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Önemli Açıklama! Avrupa'nın Üssü Olacağız

Eskişehir’de AK Parti Genişletilmiş İl Dayanışma Toplantısı’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantı sonrası Eskişehir’deki programına devam etti. Başkan Erdoğan, Eskişehir programını dahilinde 52 fabrikanın toplu açılış törene katıldı. Törende önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, yerli otomobil ile ilgili iddialı konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOGG ile elektrikli araçlar piyasasında öncelikli yer alındığını, şarj istasyonları ve batarya üretim tesisleri açısından da çalışmaların hızlanacağını ifade etti. Erdoğan, ‘Hedefimiz ülkemizi Avrupa'nın elektrikli araç üssü haline getirmektir.’ dedi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir'de 52 fabrikanın açılış törenine katıldı ve önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, yerli otomobil çalışması ile elektrikli araç üretim piyasasında ön alındığını, batarya üretimi konusunda da tesislerin çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Erdoğan, elektrikli araçlar konusunda Türkiye'nin Avrupa'nın üssü olmayı hedeflediğini bildirdi. Hedefimiz güçlü potansiyele sahip Türkiye’mizi dünyada hakkettiği yere getirmektir. Bu yatırımlarımızın toplam değeri 639 milyonu buluyor. Bu yatırımlarla birlikte birçok alanda ithal ettiğimiz ürünleri ikame ediyoruz. Üretim kapasitemizi artırıyoruz. Bu yatırımlar için Eskişehir'in seçilmesi fevkalade isabetlidir. Eskişehir sanayileşme kültürü, ulaşım ağlarının üzerinde yer alması ile biçilmiş kaftandır.

SALGINA RAĞMEN YATIRIMLARINI SÜRDÜREN BABAYİĞİTLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Eskişehir programı kapsamında önce Ak Parti Genişletilmiş İl Dayanışma Toplantısına ardından da 52 fabrikanın toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir’in Türkiye için ne kadar önemli bir şehir olduğuna vurgu yaptı. Sanayimizin dikkatini sadece üretime yöneltmek için her türlü ihtiyaçlarının sunulduğu bir sistem kuruyoruz. Bu planlı OSB'ler sayesinde ihracat ve istihdam istikametinde yolumuza devam ediyoruz. Salgına rağmen yatırımlarına cesurca devam eden babayiğit iş insanlarımıza teşekkür ediyorum. Türkiye'ye yatırım yapan herkes kazanmaya devam edecek. Eskişehir 1 milyar dolara yaklaşan rakamı ile ülkemizin en fazla ihracat yapan şehirlerimizden biri. Ülkemizin ilk ve tek yerli şanzımanı bu şehrin alametifarikalarındandır. Hükümetlerimiz döneminde Eskişehir'e yaptığımız yatırımlar 30 milyarı aştı. Burada sanayicimize bir müjde vermeyi özellikle arzuluyorum. Sivrihisar OSB'yi bu yıl tamamlayarak sanayicimizin hizmetine sunuyoruz. Pusuya yatarak ülkemizin tökezlemesini bekleyenlere diyorum ki; hiç heveslenmeyin bu ülkedeki istikrar ve güven ortamını bozmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Bizim gündemimiz yatırımdır, insanımıza hizmettir, refahı artırmaktır. Dünyanın kabuğuna çekildiği salgın döneminde biz varımızla yoğumuzla dünyaya açılıyoruz. Yatırımcı kaliteli altyapıya yatırım yapar, iyi işleyen bir ekosisteme yatırım yapar, cazip teşviklere yatırım yapar. TOGG ile elektrikli araçlarda ön alıcı bir adım attık. Şimdi bataryalar için çalışıyoruz. Hedefimiz ülkemizi Avrupa'nın elektrikli araç üssü haline getirmektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal