Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “İsveç'in bize uyguladığı yaptırımların açıklanabilir yanı yoktur, bunu bir kenara koyamayız”

Gölcük Tersane Komutanlığı'ndaki törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "İsveç'in bize uyguladığı yaptırımların açıklanabilir yanı yoktur, bunu bir kenara koyamayız.” ifadelerinde bulundu.

23.05.2022-14:09 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-14:59)

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığında Hızırreis Denizaltısı Havuza Çekme ve Selmanreis Denizaltısı İlk Kaynak Töreni'ne katıldı. Gölcük Tersane Komutanlığı'ndaki törende konuşma yaptı, önemli açıklamalarda bulundu. 

Gölcük Tersane Komutanlığı'ndaki törende konuşma yapan Başkan Erdoğan, İsveç'in yaptırımlarına da değinerek: "İsveç'in bize uyguladığı yaptırımların açıklanabilir yanı yoktur, bunu bir kenara koyamayız" dedi.

Teröre karşı başarılı olduk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında: “Sınırlarımız içinde ve dışında fedakarca görev yapan askerlerimize başarılar diliyorum. Mevlam hepsini korusun. Yeni tip denizaltılarımız teknik özellikleri itibarıyla göz doldurmaktadır. Su altında üç gün görev yapan denizaltılarımız 12 hafta boyunca ikmalsiz suda kalabiliyor. Etkili silahlarla donatılan denizaltılarımız değişik tipte torpido atabilme mayın dökebilme kabiliyetlerine sahip. Hızırreis denizaltımızın 2023 yılında Selmanreis'in ise 2027'de hizmete girmesini planlıyoruz. Bu seneden itibaren bir denizaltımızı hizmete alarak 2027 yılına kadar 6 denizaltımızı donanmamıza kazandırmış olacağız. Çok değil daha 15-20 yıl öncesine göre hayal bile edilemeyen bu başarıları önemsiyor ama yeterli görmüyoruz. Yerlilik oranlarımızı en üst düzeye taşımaya çalışıyoruz. Diğer savunma sanayii hamlelerimizde olduğu gibi hedefimiz milli denizaltı projelerimizi hayata geçirmektir. Milli denizaltımızı 5-6 yıl içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri'mize teslim etmeyi planlıyoruz. Bizler eskilerin tabiriyle feleğin çemberinden geçmiş bir milletiz. Malazgirt'ten başlayarak Çanakkale'ye tarihin her döneminde istiklalimize yönelik tüm saldırıları bertaraf ettik. Dost bildiğimiz ülkelerin ihanetlerine, müttefik bildiğimiz ülkelerin ayak oyunlarına rağmen teröre karşı başarılı olduk.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Bunu bir kenara koyamayız 

Başkan Erdoğan, İsveç yaptırımlarına ilişkin ise: “İsveç'in bize uyguladığı yaptırımların açıklanabilir yanı yoktur, bunu bir kenara koyamayız. NATO için bedel ödeyen bir ülke olarak milli güvenliğimize dair hususlarda ucu açık, diplomatik ifadelerden ziyade somut adımlar görmek istiyoruz. Temel güvenlik hassasiyetlerinin gözetilmediği bir genişleme politikasının ne bize ne de NATO'ya hiçbir hayrının dokunmayacağına inanıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Mehlika Karadayı
mehlikakaradayi@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal