12 ay boyunca ödenecek 1.100 TL nakit desteği imkanı! PTT şubelerinden dağıtım yapılacak

Gelir durumu iyi olmayan asker yakınlarına 1.100 TL ödeme yapılacak. Devlet, askerlik hizmetini yürütmeye devam eden er ve erbaşların ailelerine yardım yapacak. İşte haberin detayları...

23.05.2022-13:13 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-17:09)

1.100 TL'lik nakit desteği şartları konusu hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Zorunlu askerlik hizmetini yürütmeye devam eden er ve erbaşların ailelerine destek imkanı sağlanacak. 

Bunun için ise belirlenmiş birtakım kurallar söz konusudur. Bu durumda göre aile içerisinde kişi başına düşen gelir tutarının asgari ücretin üçte birini geçmemesi gerekmektedir. Bahsi geçen ödemeler ise en geç ayın 28'inde yatmaktadır. 

Devletten 12 ay boyunca 1.100 TL nakit desteği 

Söz konusu başvuruyu yapan kişinin bir yerde çalışması desteği almasına engel olmaktadır. Aynı şekilde boşanan eş de destekten faydalanamamaktadır. Ailenin muhtaç durumu tespit etmek için de gelir testi yapılmaktadır. Yine aynı şekilde anne ve baba huzur evindeyse yine yardım ödemesi alamaz.

Askerlik yapılan yere göre değişiklik gösteriyor 

Askerlik yapılan yerin zorluk derecesine ve ailenin muhtaçlık oranına bağlı olarak maaşlar değişiklik gösterebiliyor. Aynı şekilde asker aile yardımında çocuklara ise 150 TL verilmektedir.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal