Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı: Bu operasyonlar inşallah başlayacaktır!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın hemen ardından açıklamalarda bulundu. Sınır ötesi askeri harekatına bir yenisi daha ekleneceğini açıkladı.

24.05.2022-11:24 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-12:08)

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın hemen ardından açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin güneydoğu sınır bölgesinde güvenliğin sağlanabilmesi için sınır ötesi askeri harekatına bir yenisi daha ekleneceğini açıkladı.

Yeni adımları atmaya yakında başlıyoruz

Türkiye'nin güney sınırında güvenli bölge oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiği sınır ötesi askeri harekatlara bir yenisinin daha ekleneceğini belirten Erdoğan, "Güney sınırlarımız boyunca, 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları atmaya yakında başlıyoruz." açıklamalarında bulundu.

Bu operasyonlar inşallah başlayacaktır

Bu operasyonlar inşallah başlayacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Güney sınırlarımız boyunca, 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları atmaya yakında başlıyoruz. Ülkemize ve güvenli bölgelerimize sık sık yapılan saldırıların, tacizlerin, tuzakların merkezi konumundaki alanlar, harekat önceliğimizdeki alanlar başında yer almaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, istihbaratımız, emniyet güçlerimiz hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz, bu operasyonlar inşallah başlayacaktır.” İfadelerine yer verdi.

Sürecin sağlıklı bir şekilde yürümesini temin edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilişkin açıklamalarında, “Perşembe günü yapılacak MGK toplantısında bu hususları enine boyuna değerlendireceğiz ve kararlarımızı alacağız. Biz de gerekli görüşmeleri yaparak, sürecin sağlıklı bir şekilde yürümesini temin edeceğiz. Ülkemizin güvenlik hassasiyetlerine saygı gösterenler ile kendi çıkarları dışında hiçbir derdi olmayanların ayrımını, bu süreçte bir kez daha göreceğiz ve gelecekteki politikalarımızın referansı yapacağız." İfadelerini kullandı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal