Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tarih Verdiği Düzenlemenin Detayları Ortaya Çıktı: Süresiz Nafakaya Devlet Desteği!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında süresiz nafaka düzenlenmesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

25.12.2021-09:52 - (Son Güncelleme: 25.12.2021-16:05)

Başkan Erdoğan, süresiz nafakayla ilgili ‘Önümüzdeki yıl içinde nafakayı da içine alacak şekilde, boşanma hukukuna bağlı konuları, yeni mağduriyetlere yol açmayacak şekilde tümüyle ele alacağız. Süreci bu şekilde işletmeyi planlıyoruz’ dedi. Bu açıklamaya göre, süresiz nafaka düzenlemesine ilişkin yeni modeller üzerinde çalışıyor. Bununla birlikte düzenlemenin detayları belli oldu. 

Üzerinde çalışılan yeni yargı paketinde, boşanmış bir erkeğin eski eşine belli bir süre nafaka ödemesi ve o sürenin bitmesiyle çalışmayan kadınlara nafaka ödemesinin devlet tarafından yapılması üzerinde duruluyor.


Yeni yılda yapılacak olan yargı paketinde, boşanma ve nafaka konusunda yaşanan sorunlara çözüm getirecek yeni modeller aranıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yılda öncelikli olacak yargı paketine dair yaptığı açıklamada, ‘Temennimiz odur ki bu yıl içinde bu problemi çözelim ama bu konudaki gerek Adalet Bakanlığımız gerek Aile Bakanlığımız bir çalışma yürütüyor’ ifadelerini kullandı. 

KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK

Boşanma süresinde ne kadının ne de erkeğin mağdur edilmeyeceğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Kadınların mevcut haklarından geriye gidiş anlamına gelebilecek bir çalışma asla söz konusu değildir. Böyle bir anlayışa sahip değiliz ancak tüm tarafları koruyacak, çocuğu da gözetecek, kadın ve erkek arasında ortak bir denge gözetecek usul geliştireceğiz.

Vatandaşımızın ihtiyaç ve beklentilerinin farkındayız. Herkesin işine sinecek bir sonuca varıncaya kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İlgili bakanlıklarımız titiz bir istişare ve fikir teatisini yürütüyor. Önümüzdeki yıl içinde nafakayı da içine alacak şekilde, boşanma hukukuna bağlı konuları, yeni mağduriyetlere yol açmayacak şekilde tümüyle ele alacağız. Süreci bu şekilde işletmeyi planlıyoruz’ açıklamalarında bulundu. 

NAFAKA İÇİN DEVLET GÜVENCESİ FORMÜLÜ

Yeni yılda gündeme ilk getirilecek olan yargı paketinde, boşanmış ve çalışmayan kadınlara eşi tarafından verilen nafaka süresinin dolması durumunda nafaka devlet tarafından karşılanacak. TBMM’ye girecek olan yargı paketinde, nafaka ve boşanmalara yönelik son derece önemli düzenlemelerin olacağı belirtildi.


SÜRESİZ NAFAKAYA SON

Boşanmada yaşanan mağduriyetlerin önüne geçebilmek adın tasarlanan yeni yargı paketinde bu durumun çözüme ulaştırılması sağlanacak. Adalet Bakanlığı ve AK Parti’nin boşanmalar ve nafaka konuları üzerinde çalışmalarını yürüttüğü yargı paketinde boşanmalarda hem erkek hem de kadının mağduriyeti önlenecek. Yeni düzenlemede, boşanma sonrası kadına eşi tarafından verilen süresiz nafaka sistemi kaldırılırken bunun yerine kademeli bir ödeme üzerinde çalışmalar yürütülüyor. Boşanmış erkeğin eski eşine evlilik süresi boyunca, evlilik süresinin yarısı ve belli bir yaştan sonra ise süresiz şekilde nafaka ödemesi gibi birçok alternatif üzerinde düzenlemeler yapılıyor. 

DEVLET ÜSTLENECEK

Düzenlemelerde en çok üzerinde durulan konu ise eşinden boşanan kadının kendisine verilen nafaka süresinin dolması ve yoksun durumda olması halinde bu sıkıntının devlet tarafından giderileceği oldu. 

Yeni yılda TBMM’nin gündemine getirilecek olan modele göre, mahkeme eşinden boşanan kadına nafaka ödenmesi konusunda karar vereceği bildirildi. Eşinden aldığı nafakanın süresi dolma durumunda ve kendisini geçindirecek kadar geliri yoksa devlet bu sorunu çözecek. Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın nafaka ödemelerini üstlenmesinin bütçeye yük getireceğinden bu düzenlemeye sıcak bakmayanlarda oluyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal