Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Açıklama: Dövizin Köpüğü Gitti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir toplanyı gerçekleştirdi. Gazetelerin ekonomi yöneticilerinin ve ekonomistlerin kaltıldığı toplantının detayları haberimizde.

25.12.2021-09:35 - (Son Güncelleme: 25.12.2021-10:05)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen toplantıda döviz kurunda yaşanan düşüş ve fiyatlarda ki olağan dışı artış ile ilgili konuştu. Türkiye'yi yüksek faiz ve hormonlu kur artışından kurtarmış oldukları gibi yüksek fiyat artışından da uzak tutacaklarını ifade etti ve 'etiketlerin takipçisi olacağız' şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günde birkaç defa fiyat listesi düzenleyenlerin ve etiket değiştirenlerin, millet adına takipçisi olacaklarını ifade etti ve 'Dolardaki artış sırasında fiyatları hangi hızla ve hangi oranla yükseltiyorlarsa aynı şekilde şimdi de geri indirmelerini özellikle bekliyoruz' şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gazetelerin ekonomi yöneticileri ve ekonomistlerin katılımı ile gerçekleşen sohbet toplantısında, Türkiye'yi yüksek faiz ve hormonlu kur artışından kurtardıkları gibi yüksek fiyat artışından da uzak tutacaklarını ifade etti.

İKLİM YAZA DEĞİŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gazetelerin ekonomi yöneticileri ve ekonomistler ile birlikte  gerçekleştirmiş olduğu toplantıda 'Üretim ve istihdamda işler mükemmel diyeceğimiz seviyede. Bütçede sıkıntımız yok' dedi ve devam etti. 'En çok tedirginliğe yol açan finansta dengeyi oturtunca yaz aylarıyla birlikte bambaşka bir ekonomi iklimine gireceğiz' dedi. Türkiye'nin Uzakdoğu ile Avrupa arasında bulunan en önemli üretim, lojistik ve insan gücüne sahip olduğunu özellikle ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Önümüzdeki fırsatlar riskleri göze almaya değer' ifadelerini kullandı.

KREDİLERE TAKİP

Cumhurbaşkanı Erdoğan düzenlenen toplantıda ekonomi ile alakalı çok önemli konuları gündemine aldı. Erdoğan 'Yüksek faizle enflasyonu kontrol altında tutma yaklaşımını bir kenara bıraktıklarını' ifade eden Erdoğan 'Bunun yerine yatırım, istihdam, üretim, ihracatla büyütme temelli bir ekonomi politikasına yöneldik' dedi. 'Uzunca bir müddet bu dalgalanmayı faizleri yükselterek durdurmamız yönünde baskılara maruz kaldık' şeklinde konuşan Erdoğan, 'Hatta kendi arkadaşlarımız arasında bile aynı yönde değerlendirmeler yapanlar olduğunu da itiraf etmek isterim' şeklinde konuştu. Erdoğan Türkiye'nin IMF'ye olan borcunu bitirdiklerini de ifade ederek 'Ama muhalefet ise IMF ile otellerde gizli gizli buluşmalar yaparken yakalanıyor' şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan kredi çekip amacı dışında kullananların da üzerine gideceklerini özellikle vurguladı.

erdoğan konuşuyor

STOKÇULARIN ÜZERİNE GİDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında sanayiciler ve esnaflar ile de alakalı önemli konuşmalar yaptı Erdoğan, esnafa ve sanayicilere şöyle seslendi: 'Günde birkaç defa fiyat listesi düzenleyenlerin, etiket değiştirenlerin millet adına takipçisi olacağız. Bu milleti sömürmeye kimsenin hakkı yok' dedi. 'Dolardaki artış sırasında fiyatları hangi hızla yükseltiyorlarsa aynı şekilde şimdi de geri indirmelerini bekliyoruz. Konut ve ikinci el otomobil gibi piyasalar da buna dahildir' diyerek konuşmasını sürdüren Erdoğan, 'Şayet hızlı fiyat indirimleri gerçekleşmezse Hazine ve Maliye ile Ticaret Bakanlığımız ellerindeki tüm imkanlarla stokçuların, fahiş fiyatlarda ısrar edenlerin üzerine gideceklerdir' dedi. Ülkeyi yüksek fiyat artışı bataklığından da uzak tutmakta kararlı olduklarını bildirdi.

KURDAKİ KÖPÜK 1 GÜNDE KALKTI

Son dönemde baş göstermiş olan tehditlere hiç  aldırış etmeden kendi programlarını uygulamakta ısrarcı olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: 'Hazırladığımız tedbir paketini açıklamamızla birlikte kurun üzerindeki köpüğün neredeyse bir günde ortadan kalktığını gördük' dedi. 'Tabii böyle bir neticenin ortaya çıkmasında paketin içeriği kadar bizim ekonomi politikamızın başarısına olan inancımızı ve uygulamayı sürdürme konusundaki kararlılığımızı göstermemiz de çok etkili olmuştur' ifadelerini kullandı. 'Paket açıklanmadan bir gün önce toplantı yaptık. 'Salı sabahı kıyamet kopar' dediler. Ben buna inanmıyorum, dere yatağında akar dedim' diyen Erdoğan dövizde olduğu gibi Türkiye'nin risk primi üzerindeki köpüğün de gideceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan kurdaki inişinin hassas bir şekilde yönetilmesinin ne kadar gerekli olduğuna dikkat çeken Erdoğan 'Kur indi diye daha da indirelim telaşına kapılmamak lazım. Kur inişini, hassas, sanayici ve ihracatçıyı ürkütmeden yürütmek gerek' şeklinde konuştu.

KRİPTO YASASI HAZIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kripto piyasası ile ilgili olan yasanın hazır olmuş olduğunu da ifade etti ve 'Yasayla kripto piyasasına dönük adımlar atacağız' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkez Bankası'nın döviz rezervinin 115 milyar doların üzerinde bulunduğunu da ifade etti. Erdoğan toplantıda Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu da 3 ülke ile birlikte swap için görüşmeler yaptıklarını ve ikisinin sonuçlanmak üzere olduğunu ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal