Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kritik Ziyaretinin Tarihi Belli Oldu: 3 Şubat’ta Ukrayna Gidecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna ziyaretinin tarihi belli oldu. Erdoğan, 3 Şubat tarihinde Ukrayna’ya ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.

28.01.2022-11:01 - (Son Güncelleme: 28.01.2022-11:01) Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kritik Ziyaretinin Tarihi Belli Oldu: 3 Şubat’ta Ukrayna Gidecek!

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginliğinde Türkiye arabulucu rolü üstlenmeye hazır olduğunu bildirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu bağlamda yapacağı kritik ziyaretin tarihi belli oldu.

ZELENSKİY İLE GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Şubat tarihinde gerçekleştireceği Ukrayna ziyaretinde Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile kritik görüşme yapacak. 


KREMLİN'DEN ZİYARET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Türkiye’ye davet etmesi sonrası açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, devlet başkanının bu daveti memnuniyetle kabul ettiğini ifade etti. 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’un Moskova gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin’i Türkiye’ye davet ettiğine yönelik açıklamasını değerlendirdi.

Başkan Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik davetinin, iki devlet başkanı arasındaki görüşmelerde gündeme getirildiğini dile getiren Peskov, ‘Hem hükümetler arası komisyonda hem de iki liderin başkanlığındaki temaslarda bir miktar duraklama vardı’ diye konuştu. Peskov, iki ülke arasındaki gerginlikte arabulucu rol üstlendiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiy’'de ev sahipliği yapabileceğini ifade ederek ‘Putin, Erdoğan'ın bu davetini memnuiyetle kabul etti. Kovid-19 salgını ve takvimler izin verir vermez bu davetin yerine getirileceği konusunda anlaştılar’ dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal