Irak'ta Uluslararası Bağdat Havalimanı'na Füzeli Saldırı!

Irak'ta Uluslararası Bağdat Havalimanı'nın sivil kanadına 6 füzeyle saldırı düzenlendiği duyuruldu.

28.01.2022-10:38 - (Son Güncelleme: 28.01.2022-11:17)

Irak güvenlik kaynakları, Bağdat Uluslararası Havalimanı’na roketli bir saldırı gerçekleştiği bilgisini duyurduGüvenlik kaynağından alınan bilgilere göre, en az altı roketin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Saldırıda, park hâlinde olan bir uçağın zarar gördüğü belirtildi.

Irak Medya Haber Ajansı'na göre Bağdat Havalimanı'na çok sayıda roket ateşlenirken, sivil uçakların hasar aldığı ve uzun süre kullanılamayacağı bildiriliyor.

ABD ASKERİ ÜSSÜ DE BULUNUYOR

Başbakanlığa yakınlığıyla bilinen NasNews haber sitesinin haberine göre, Uluslararası Bağdat Havalimanı'nın sivil kanadına sabaha karşı 6 füzeyle saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda aprondaki boş sivil uçaklardan birinin zarar gördüğü aktarıldı. Haberde, zarar gören sivil uçağın fotoğraflarına da yer verildi. Reuters'a konuşan kaynaklar uçağın servis dışı olduğunu ve bir süredir kullanılmadığını bilgisini aktardı.Uluslararası Bağdat Havalimanı'nda ABD askeri üssü de bulunuyor.

Rûdaw muhabiri Helkewt Aziz, bugün Bağdat Havalimanı yakınlarındaki Victoria Müttefik Üssü'ne altı füze ateşlendiğini duyurdu.

Helkewt Aziz: "Bugün şafak vakti Bağdat Uluslararası Havalimanı'nı hedef alan altı füze, uçaklardan birinde maddi hasara yol açtı" dedi.

BU AY GERÇEKLEŞEN 3. SALDIRI

Yapılan bu saldırı, en son 3 Ocak'ta İranlı komutan Kasım Süleymani'nin ölümünün ikinci yıl dönümünde iki insansız hava aracı tarafından yapılan saldırının ardından bu ay üçüncü oluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal