Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İmzasıyla Ertelendi! Yangınlardan Etkilenen 5 İlde Elektrik Borçları İçin Önemli Karar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 5 ilde orman yangınlarında zarara uğrayanların elektrik borçları 3 ay süreyle ertelendi. Yayımlanan kararda bulunan iller; Antalya, Muğla, Adana, Mersin ve Osmaniye.

31.08.2021-10:07 - (Son Güncelleme: 31.08.2021-10:22) Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İmzasıyla Ertelendi! Yangınlardan Etkilenen 5 İlde Elektrik Borçları İçin Önemli Karar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararla birlikte, 28 Temmuz 2021 tarihinden başlayarak 5 ilde yaşanan orman yangınlarının etkilerini azaltmak amaçlanıyor.

TÜKETİCİLERİN ELEKTRİK BORÇLARI ERTELENDİ

Alınan kararda yer alan bölgelerde bulunan tüketicilerin elektrik faturaları, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarını içine alacak şekilde ertelenmiş oldu.

Kararda; ev, iş yeri ve tarımsal üretim alanı kullanılabilir durumda bulunan tüketiciler, buralara bağlı olan elektrik aboneliği fatura tahsilatını ertelemek için dilekçelerini 1 Ekim'e kadar ilgili tedarik şirketine verecek ya da bu isteklerini bu tarihe kadar çağrı merkezleri veya çevrim içi başvuru kanalları yoluyla gönderecekler.

Ev, iş yeri veya tarımsal üretim alanı kullanılabilir durumda olmayan tüketiciler ise yangının ardından yeni aboneliklerinin fatura tahsilatını ertelemek için ilgili kurumlar tarafından düzenlenen ‘hasar durum belgesi’ ile başvurularını yapacak.

Bunun yanında, ertelemeye eklenmesi talep edilen ticarethane, sanayi ve tarıma dayalı arazilerin sulanması amacı hariç tarımsal sulama aboneliklerine bağlı iş yerlerinin 28 Temmuz'dan sonra açılmış olduğunu gösteren 'iş yeri açma ve çalışma belgesi'nin ilgili şirkete ibraz etmesi zorunlu hale gelecek.

Alınan kararla devreye giren uygulamadan yararlanacak tüketiciler 28 Temmuz’dan önce kendi isimlerine ya da ticari unvanlarına kayıtlı bir aboneliklerinin bulunması, bu tarihten sonra olan abonelikleri ile bu tarih öncesinde bulunan aboneliklerinin aynı abone grubunda yer alması ve aynı tedarik şirketinin faaliyet bölgesinde bulunması şartı gerekiyor.

Alınan kararla her hasar durum belgesi ile beraber yeni abonelik için uygulamadan yararlanılabilecek. Bunun erteleme süresi, ertelemeye ilişkin bir fatura için tek tek uygulanacak.

Erteleme sebebiyle oluşan maliyeti ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden ödenecek.

KAMU KURUM VE KURULUŞLARI KARAR DIŞI BIRAKILDI

Kamu kurum ve kuruluşlarının tüketimleri karar dışı bırakıldı. Alınan karar ise 1 Ağustos tarihi itibarıyla geçerli sayılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal