Cumhurbaşkanı Duyurmuştu! Yeni Sosyal Medya Düzenlemesi Geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Sosyal medya ile düzenlemesi ile ilgili ciddi bir çalışma yürüteceğiz'' açıklamasını yaptığı konuyla ilgili yarın bir toplantı gerçekleştirileceği ifade edildi.

31.08.2021-09:54 - (Son Güncelleme: 31.08.2021-11:59) Cumhurbaşkanı Duyurmuştu! Yeni Sosyal Medya Düzenlemesi Geliyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ziyaretinin sonrasında yurda dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan, "Medya ve sosyal medyada yer alan yalan haberlerle ilgili ciddi cezai müeyyide öngören bir yasa çalışmanız var mı?" sorusuna ekim ayından itibaren sosyal medya düzenlemesi ile ilgili ciddi bir çalışma yürütüleceği açıklamasında bulundu.

Bu düzenleme ile ilgili taslağın meydana geldiği ve içeriğinde Almanya'nın yaptığı düzenlemelerin yer aldığı belirtildi.

Konuya bağlı olarak yarın İçişleri, Adalet ve Ulaştırma Bakanlıkları ile İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç ve Meclis Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman’ın da katılımıyla bir toplantı ve açıklamalar yapılacağı bildirildi.

Yapılacak olan düzenlemenin iki püf noktası olacağı belirtiliyor:

- Sosyal medya platformlarının Türkiye’de temsilcilik açarak mali ve hukuki muhataplık sorununun çözülmesinin üzerinde duruluyor.

-Ayrıca haberin yalan haber olduğuna kim ve nasıl karar verecek? Yalan haberin kriterleri belirlenip, ilgili birimin görev ve yetkileri tanımlanacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal