Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Güldal Akşit Kimdir?

Eski Turizm Bakanı Güldal Akşit hayatını kaybetti. Uzun süredir Koronavirüs sebebiyle hastanede tedavi görüyordu.

03.12.2021-10:57 - (Son Güncelleme: 03.12.2021-11:37) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Güldal Akşit Kimdir?

Bir dönem TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu başkanlığını da yürüten eski Ak Partili Güldal Akşit hayatını kaybetti. Bir süredir Koronavirüs yüzünden hastanede yatan Akşit, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

GÜLDAL AKŞİT KİMDİR?

23 Ocak 1960 tarihinde Malatya'da doğan Güldal Akşit'in babasının ismi Galip, annesinin ismi Sevim'dir. 1976 yılında Urfa Lisesi'nden birincilikle mezun oldu. 1976-1978 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi'nde temel İngilizce eğitimi alan Akşit, 78' yılında İstanbul Üniversitesi'nde Hukuk okudu. Bölümden dereceyle mezun oldu. Sanayi sektöründe avukat olarak staj yaptı. 18 yıl boyunca avukatlık yaptı. Baş hukuk müşavirliği görevine getirildi. Eğitimsel amaçlara hizmet eden Malatya Eğitim Vakfı'nın mütevelli üyelerinden biridir. Güldal Akşit'in eşi Haluk Akşit'tir.

GÜLDAL AKŞİT SİYASİ YAŞAMI

Ak Parti'nin kurucu kadrosunda yer aldı. Parti tüzüğü ve programının oluşturulmasında görev aldı. İstanbul'dan 2002 seçimlerinde milletvekili seçildi. 22. dönem ve 23. dönem İstanbul milletvekili ve 58. hükümetinde Turizm Bakanlığı yapmıştır. 59. hükümetin ilk önce Turizm Bakanı, sonra Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev almıştır. TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekilliğini de yürütmüştür.


9 Aralık 2009 tarihinde TBMM Kadın Erkek fırsat eşitliği komisyon başkanlığına getirildi. Bu görevi 12 Haziran 2011'e kadar sürdürdü. Türkiye’de Kadın Hakları ile ilgili yapılan yasal düzenlemelerde ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda farkındalık yaratılması açısından önemli katkılarda bulunmuştur. Ayrıca STK’larla Devlet arasındaki ilişkilerin gelişimine ve güçlendirilmesine destek olmuştur. 2011 - 2014 yılları arasında Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığı görevinde bulundu. Kendisi, ölmeden önce Ak Parti Genel Başkan Danışmanlığı ve Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi olarak siyasi hayatına devam etmekteydi. Kendisi çok iyi derecede İngilizce bilmektedir. Eski İçişleri Bakanlığı müsteşarı ve milletvekili Galip Demirel'in kızıdır.  

GALİP DEMİREL KİMDİR?

Güldal Akşit'in babası olan Galip Demirel, 1931 Malatya doğumludur ve 2015 yılında Ankara'da vefat etmiştir. Galip Demirel aynı zamanda Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel'in de babasıdır. 25 Ağustos 2015 tarihinde solum yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetmiştir. Kendisi milletvekilliği de yapmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal