Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Kimdir?

Lütfi Elvan Hazine ve Maliye bakanı görevinden affını istedi ve yerine Nureddin Nebati getirildi. Peki, Nureddin Nebati nereli? Nureddin Nebati'nin ailesi ne yapıyor?

02.12.2021-08:57 - (Son Güncelleme: 03.12.2021-13:10) Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Kimdir?

Lütfü Elvan gece yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığından affını istedi ve görevinden ayrıldı. Resmi Gazete’de yayınlanan kararla birlikte yerine Ak Parti İstanbul milletvekili Nureddin Nebati getirildi. Bu karar tartışmalara konu oldu. 

NUREDDİN NEBATİ KİMDİR?

Nurettin Nebati yeni Hazine ve Maliye bakanı oldu. 1964 yılında Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde doğan Nebati, siyaset bilimi üzerine uzmanlık yapmıştır. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi programında doktora yaptı. Birçok üniversitede siyaset bilimi, Türk siyasal hayatı, devlet ve siyaset sosyolojisi dersleri verdi.

NUREDDİN NEBATİ İŞ HAYATI

Kardeşi Seyidullah Nebati ile iş hayatına tekstil ile başlayan Nebati, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu üyeliklerinde bulundu. MÜSİAD yüksek istişare heyeti üyesi görevi de bulunuyordu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, ENSAR, TÜGVA, ÖNDER, UTESAV, TDED, BEK, İDD, İDV ve benzeri vakıf ve derneklerde üyeliği bulunan Nebati, ÜTEV Vakfı Başkanlığı, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı görevlerini de kariyerinin belli bir zamanında üstlenmişliği bulunuyor.  


NUREDDİN NEBATİ SİYASİ HAYATI

Nebati siyasi hayatına 4. Olağan Kongresi’nde MKYK üyesi seçildi. Ak Parti genel merkez Mali ve İdari İşler başkanı ve genel başkanı yardımcısı olarak görev aldı. 24. dönem İstanbul, 25. dönem Şanlıurfa ve 26. dönem İstanbul milletvekili olarak mecliste yer aldı. Berat Albayrak döneminde Hazin ve Maliye bakan yardımcısı olarak görev almıştı. Nebati 4 çocuk babasıdır ve Özlem Nebati ile evlidir.

NUREDDİN NEBATİ AİLESİ

Nureddin Nebati, kardeşi Seyidullah Nebati ile birlikte B&G şirketini kurmuştur. Erkek çocuk ve kız çocuk kıyafetleri satar. Fabrikalar 1999 yılında yapılmıştır. Türkiye'de 100'den fazla mağazaları vardır. Yurt dışında da 16 tane mağazası bulunmaktadır. Nureddin Nebati'nin eşi Özlem Nebati'dir ve 4 çocuğa sahiptirler.

NEBATİ’DEN CUMHURBAŞKANINA ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Nureddin Nebati, 2. Uluslararası İslam İşbirliği Kongresi’nde cumhurbaşkanına övgü dolu sözlerde bulunmuştu:

Tespih gibi dağılanları toparlayacak bir şeye ihtiyaç var. O da imamedir. İmameyi de bu ülke, bu ümmete hediye etti, Recep Tayyip Erdoğan. İmamımız var, bunları toparlayacak güçlü bir Türkiye var. Bizim için çok önemli ümmetin duası var. Ümmetin duası üzerimizde, ‘Allah Türkiye’yi, Recep Tayyip Erdoğan’ı korusun diye her an, her yerde dualar, hüzünle, gözyaşıyla Allah’a yalvararak secdede dua ediyorlar bize. O zaman bize büyük bir sorumluluk düşüyor. Öncülük yapmak. Ve bu öncülüğü yaparken de bütün Müslüman ülkelerin kol kola girmesini sağlayacak adımları atmak ve attırmak için her türlü imkânı sağlamak. Türkiye Cumhuriyeti bu konuda gerekeni yapıyor. Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. O gereken her şeyi yapıyor ve Allah’a tevekkül ediyor, milletine güveniyor, ümmetine güveniyor. Sırtını Allah’a dayayana gücü yetecek kimse var mı? Sırtını millete dayayana, ne kadar çok hain çıkarsa çıksın karşı çıkacak kimse var mı?”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal