Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tabipler Birliği'ne Sert Tepki: 'Siz Ne Sahtekarsınız Ya!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı’nın açılışı konuşmasında Tabipler Birliği'nin Turcovac açıklamasına sert şekilde tepki gösterdi.

08.01.2022-16:29 - (Son Güncelleme: 08.01.2022-18:06) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tabipler Birliği'ne Sert Tepki: 'Siz Ne Sahtekarsınız Ya!'

Başkan Erdoğan, Karaman’da yaptığı konuşmasında Tabipler Birliği'nin Turkovac açıklamasına tepki göstererek, ‘Erciyes Üniversitesi büyük bir kadro ile Turkovac aşısını yapıyor, icat ediyor. Adamlar diyor ki; böyle bir şey yok! Siz ne sahtekarsınız ya!" dedi. Erdoğan İBB'deki teftişe de değinerek, "İstanbul'da CHP belediyesi, anlaşma yapmışlar. Terör örgütü aparatı olarak bunlar istihdam ediliyor. Aynısı Ankara'da, başka yerlerde’ dedi. 

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı’nın açılışı için Konya’da bulunan Erdoğan, hızlı trenin açılışını gerçekleştirdikten sonra hattın ilk dürüşünü gerçekleştirerek Karaman’a hareket etti. 40 dakika süren yolculuğun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman’a ulaştı. İki il arasında mesafenin 40 dakikaya indiği hattın ilk yolculuğunu gerçekleştiren Erdoğan, Karaman’da vatandaşlara hitap etti. 

SİZ NE SAHTEKARSINIZ YA

Karaman’da Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı’nın açılışında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tabipler Birliği'nin Turkovac açıklamasına tepki göstererek şu ifadeleri kullandı; ‘Erciyes Üniversitesi büyük bir kadro ile Turkovac aşısını yapıyor, icat ediyor. Adamlar diyor ki; böyle bir şey yok! Siz ne sahtekarsınız ya! Ne yalancısınız ya! Madem biliyorsunuz da Tabipler Birliği olarak bugüne kadar bir eseriniz var mı? Yok! Ama yapana da hep taş koydunuz!

Sahtekarlar! Şehir Hastanelerini yaptık, Eğitim Araştırma Hastanelerini yaptık. Tarihinizde Bay Kemal’in Savaş Ay’ın programında gösterdiği gibi o rezil hastanelere biz vatandaşımızı mahkum etmedik. Siz Tabipler Birliği olarak o rezilliklerin olduğu zamanda hiç sesiniz çıkmadı. Bu sahtekarlar bu cambazlar maalesef hastanelerde rehin alınan vatandaşımın haklarını bir gün savunmadı. Biz o dönemleri de yaşadık. O mücadeleyi verdik’


ÜLKEMİZİN DÖRT BİR YANI YÜKSEK HIZLI TRENLE ULAŞILABİLİR HALE GELECEK

Başkan Erdoğan, Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı ve Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı önemli açıklamalarda, ‘11 yıl önce, 2011 yılında Konya'yı yüksek hızlı trenle tanıştırdık. Biz buyuz. Bizden önce gelenlerin yüksek hızlı tren hayali miydi? Biz hayalleri ne yaptık, gerçeğe dönüştürdük. Ankara'dan trene binmiş ve Konya'ya kadar bu hızlı ve güvenli konforlu ulaşım aracının keyfini sizlerle birlikte çıkarmıştır. Hacı Bayram Veli hazretleriyle, Mevlana hazretlerinin farklı bir buluşması olarak gördüğümüz bu proje devreye girdiğinden beri hamdolsun, milyonlarca insanımızı mutlu etti ve onlara hizmet etti. Konyalı için artık Ankara'ya, İstanbul ve Eskişehir'e trenle gitmek, diğer ulaşım araçlarından daha rahat, daha kolay, daha ekonomik. Bu imkanı bir adım daha öteye taşıyor, Karaman'a kadar uzatıyoruz. Bugün Konya- Karaman Hızlı Tren Hattı'nın açılışını yaparak yeni bir dönemi başlatıyoruz. Bu adımı önce Karaman- Ulukışla, sonra Mersin ve Adana, ardından Osmaniye ve Gaziantep güzergahları izleyecek. Deneme seferleri süren Ankara- Sivas hattını da ilave ettiğimizde Konya için ülkemizin dört bir yanı hızlı veya yüksek hızlı trenle ulaşılabilir hale gelecek’ ifadelerini kullandı. 

DEMİR YOLU İÇİN MARŞLAR YAZMIŞLARDI

Karaman’da vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmanlı’nın son ve Cumhuriyet’in ilk döneminde başlatılan demir yolu ağlarının bilinçli şekilde engellendiğini şu sözlerle ifade etti; ‘Cumhuriyetin 10'uncu yılında, demir ağlarla ördük anayurdu dört baştan diyerek marşlar yazılmıştı. Ancak daha sonraki yıllarda Osmanlı'nın son ve Cumhuriyet'in ilk yıllarında başlatılan demir yolu seferberliği bilinçli bir şekilde kesintiye uğratıldı. Ülkemizde demir yolu taşımacılığını yeniden gündemine alan, mevcutları sıfırdan yapmışçasına yenileyen, bunlara yeni hatlar ekleyen yüksek hızlı ve hızlı demir yolunu yapımını başlatan kim oldu? Biz olduk, biz. Biz, 10 bin 959 kilometre olan hatlarının uzunluğunu 13 bin 22 kilometreye çıkarttık. Daha önce ülkemizde örneği olmayan bin 213 kilometre yüksek hızlı tren ve 219 kilometre hızlı tren hattını da inşa ettik

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal