Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katılımıyla Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı Açılıyor! Seyahat Süresi 40 Dakikaya İnecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Konya-Karaman Hızlı Tren Hattının bugün hizmete açılacağı bildirildi.

08.01.2022-10:45 - (Son Güncelleme: 08.01.2022-10:45) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katılımıyla Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı Açılıyor! Seyahat Süresi 40 Dakikaya İnecek

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı, bugün gerçekleşecek açılış töreni sonrası hizmetinde Konya- Karaman arasındaki seyahat süresini 40 dakikaya, Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı aynı zamanda Ankara-Konya-Karaman mesafesini de 2 saat 40 dakikaya kadar düşürecek.   

DEV PROJE HİZMETE GİRİYOR

Bugün hizmete açılacak Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı’na Başkan Erdoğan ile birlikte Bakan Karaismailoğlu’nun da açılışa katılacağı öğrenildi. Hizmete sunulan Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı ile Konya ile Karaman arasını 40 dakikaya, Ankara-Konya-Karaman mesafesini ise de 2 saat 40 dakikaya düşürecek. 


TRT Haber’de yer alan habere göre, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bugün Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı açılışı gerçekleştirilecek. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, HATTIN İLK SEFERİNE KATILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Karaismailoğlu katılımıyla Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı hizmete sunulacak. Hizmete açılacak hattın açılışında bulunan Erdoğan’ın, Konya’dan Karaman’a düzenlenen ilk sefere katılacağı bildirildi. 

Çalışmalar doğrultusunda 102 kilometre uzunluğundaki hat üzerinde 74 köprü ile menfez, 39 geçit ve 17 yaya geçidi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek olan hat, yük ve taşımacılığı sağlayarak pek çok avantajı da beraberinde getirecek. 

HATTIN AÇILIŞIYLA YILLIK 63 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLANACAK

Hat açılışıyla birlikte kazaların azalacağı hedefleniyor. Bununla birlikte enerji ve bakım hususlarından yıllık olarak 63 milyon lira tasarruf sağlanacağı ifade edildi. Çevre dostu hızlı tren hat ile birlikte karbon salımı da 25 bin 340 ton azalacağı aktarıldı. 

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattının devamı olan Karaman-Ulukışla güzergahında ise inşa çalışmalarının yüzde 89’luk kısmının tamamlandığı bildirildi. Bununla birlikte projede sinyalizasyona yönelik çalışmalarda devam ediyor. Bugün açılışı gerçekleştirilecek olan hattın devamının Mersin ve Adana yönüne devam edecek. Hattın tamamlanması durumunda ise Marmara, İç Anadolu ile Akdeniz bölgelerinin arasında hızlı tren bağlantısının kurulmuş olacağı kaydedildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal