Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Stratejik İletişim Zirvesi'ne Sosyal Medya Dezenformasyonu Hakkında Video Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan Stratejik İletişim Zirvesi'ne video mesaj ile katıldı. Dezenformasyonun küresel güvenlik sorunu haline geldiğine dikkat çeken Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

11.12.2021-15:17 - (Son Güncelleme: 11.12.2021-18:20)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın hazırlamış olduğu bir toplantı olan Stratejik İletişim Zirvesi'ne video mesaj yolladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan video aracılığı ile yayınlamış olduğu mesajında ‘Dezenformasyon sadece bir milli güvenlik meselesi olmanın ötesine geçerek, küresel bir güvenlik sorunu halini almıştır’diyerek önemli açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANINDAN ÖNEMLİ VİDEO MESAJ

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenmiş olan  Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'ne video aracılığı ile bir mesaj gönderdi. Zirvenin hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, bu önemli zirvenin hayata geçirilmesine sebep olan İletişim Başkanlığını ve İletişim Başkanlığına destek veren tüm paydaşları tebrik etti. Kamu ve özel sektörden, üniversitelerden, sivil toplumdan, medyadan uzman kişileri ve liderleri bir çatı altında buluşturan Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'nin, kendi alanında önemli bir boşluğu dolduracağına olan inancından bahseden Erdoğan, zirveye katkı sunacak olan tüm  katılımcılara da teşekkür etti. 

STRATEJİK İLETİŞİM FAALİYETLERİNİN ÖNEMİ GİTGİDE ARTIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teknolojik gelişmelerin iyice hızlandığı, dijitalleşmenin sosyal ve bireysel hayatı derinden etkilediği bir dönemin içerisinde olduğumuzu vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘Bu süreçte stratejik iletişim faaliyetlerinin önemi de gün geçtikçe artıyor. Özellikle sosyal medya mecralarının yaygınlaşmasıyla birlikte yalanın, üretilmiş haberlerin, dezenformasyonun hızla yayıldığını görüyoruz’dedi. ‘Etkili bir denetim mekanizmasının olmadığı bu mecralardan yayılan bu tarz haberler sebebiyle milyonlarca insanın hayatı kararmaktadır. İlk ortaya çıktığında özgürlüğün sembolü olarak nitelenen sosyal medya, günümüz demokrasisi için ana tehdit kaynaklarından birine dönüşmüştür’ şeklinde konuşmasına devam eden Erdoğan, ‘Yükselen dijital faşizm ve yalan haber furyası karşısında bizim gibi dünyanın gelişmiş demokrasileri de teyakkuz halindedir. Gelinen aşamada dezenformasyon sadece bir milli güvenlik meselesi olmanın ötesine geçerek, küresel bir güvenlik sorunu halini almıştır’dedi. ‘Kamuoyunu doğrudan bilgilendirmek, dezenformasyon ve propaganda ile hakikat dairesinde mücadele etmek bu bakımdan önem arz ediyor’ şeklinde ifadeler kullandı. ‘Vatandaşlarımızın doğru ve tarafsız haber alma hakkına halel getirmeden, insanımızı, özellikle toplumumuzun savunmasız kesimlerini yalana ve dezenformasyona karşı korumaya çalışıyoruz’dedi.

GERÇEKLERİN ÜSTÜNÜN YALANLARLA ÖRTÜLMESİNE KESİNLİKLE İZİN VERMEYECEĞİZ

Dünyada var olan iyi örnekler doğrultusunda, ihtiyaçlar çerçevesinde yasal zeminde gerekli hukuki ve idari düzenlemeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Erdoğan, tüm bunları yaparken de demokrasinin ve uluslararası hukukun verdiği yetkiler ışığında hareket ettiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, maddi gücü, uluslararası konumu, iddiası ne olursa olsun, kimsenin, hiçbir şirketin hukukun kararlarının üstünde olmayacağını önemle vurguladıklarını dile getirerek, konuşmasını şöyle tamamladı: ‘Kendini layüsel olarak gören küresel şebekelere rağmen, açık ve temiz bir iletişim anlayışıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Hakikatin algı operasyonlarıyla değersizleştirilmesine, gerçeklerin üstünün yalanlarla örtülmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz’dedi. ‘Bu hedef doğrultusunda şimdiye kadar tarihi önemde birçok adım attık. Ulusal Kamu Diplomasisi Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nı yayımlayarak, ilgili kurumlarımızın yol haritasını oluşturduk. Halen hazırlıkları süren Stratejik İletişim Politika Belgesi'yle inşallah bu çabalarımızı bir üst seviyeye taşıyacağız’şeklinde ifadeler kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘İlk kez düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'ni de bu yönde atılmış bir diğer önemli adım olarak görüyorum. Zirvenin bu alanda trendleri belirleyen, yetkin katılımcılarıyla stratejik iletişim çalışmalarına yön veren bir platforma dönüşeceğine inanıyorum.Zirvenin düzenlenmesinde emeği geçenleri tekrar tebrik ediyor, sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum’dedi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Kalın sağlıcakla’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

10 ARALIKTA’DA ÖNEMLİ MESAJLAR VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününde de bir video mesaj yayınlamıştı. Yayınladığı video da yine önemli konulara değinen Erdoğan özellikle Dünya İnsan Hakları gününde, kadınlara yönelik giderek artan şiddet için önemli ve caydırıcı cezaların üzerinde çaklıştıklarını duyurmuştu.‘Yakında Meclisimizin takdirine sunacağımız yeni bir yargı paketi ile bu reform zincirine inşallah yeni bir halka daha ekliyoruz ’dedi. ‘İnsan hakları tazminat komisyonunun hareket kabiliyetini artıracağımız bu paketle kadınlara yönelik taciz ve takip eylemlerinin cezaları ağırlaştırılacaktır’ şeklinde ki ifadeleri kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı konuşmasında nefret suçları ve göçmenlerle alakalı olarakta önemli açıklamalarda bulunmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal