Hayvansever Kadın 'Yavrularını' Beslemek İçin Her Gün Kilometrelerce Yol Katediyor!

Kırşehir’de yaşayan Melek Yıldız, her gün 40 kilometre yol giderek yüzlerce sokak köpeğin bakımlarına ve beslenmelerine destek oluyor.

11.12.2021-14:53 - (Son Güncelleme: 11.12.2021-15:17) Hayvansever Kadın 'Yavrularını' Beslemek İçin Her Gün Kilometrelerce Yol Katediyor!

Kırşehir’de yaşamını sürdüren Yıldız, hayvan sevgisini yeşerten olayın yaklaşık 18 yıl önce olduğunu belirtiyor. Bir köpeğe çorba vermesi ile başlayan hayvan sevgisi şimdilerde yüzlerce sokak köpeğine umut olmaya devam ediyor. 

KİLOMETRELERCE YOL GİDİYOR

Her gün 40 kilometre yol giden Yıldız, 'yavrularım' diye sevdiği sokak hayvanlarının bakım ve beslenmelerini karşılamasının hayvan sevgisinden kaynaklandığını dile getiriyor. Yıldız, her gün o yola giderek yüzlerce sokak hayvanını besliyor. 

Yıldız, kış zamanlarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına sahip çıkarak onların beslenme ihtiyaçları ile ilgileniyor. Kendisine yapılan mama bağışları ve lokantalar ile kurumdan aldığı yemeklerle sokak hayvanlarının beslenmesini sağlayan Yıldız, arabasının bagajına koyduğu mamalarla bulunduğu yerden 40 kilometre uzaklıktaki yere götürüyor. 

Yıldız, kent merkezinden uzak noktalara bırakılan köpeklere giderek hasta hayvanları da veterinere götürüyor. Yaralı sokak hayvanlarının tedavi süreçlerine yardım eden hayvansever kadın, tüm bunları severek yaptığını ifade ediyor. 

HAYVAN SEVGİSİNİ KÖPEĞE VERDİĞİ ÇORBA YEŞERTTİ

Yasal izine bağlı olarak çalıştığını dile getiren Melek Yıldız, ‘Eski çalıştığım iş yerine bir köpeğin gece gelmesiyle başladı her şey. O köpeğe çorba verdim. Arkasından o köpek 8 yavrusunu getirdi. O günden sonra sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını gideremeye çalışıyorum' diye konuştu.

MAMA YARDIMI YAPARKEN KANDIRILMAYIN

Yıldız, sokak hayvanlarına yaptığı yardımın onaylı mama kumbara hesabı ile çalışmalarını yürüttüğünü ifade etti. Kimseden yardım talep etmediğini belirten Yıldız, 'Sürücüler yol kenarından çıkan hayvanlara karşı dikkatli olsunlar. Biraz sağduyu ile canlarımızı koruyabiliriz. Hayvanseverlik adı altında insanlardan maddi talepte bulunan kişilere itibar etmemeliyiz. Bu yapılan hayvan dilendiriciliğidir. Bu yapıdaki insanlar kişilerden maddi talepte bulunarak kişisel rant elde ediyorlar. Klinik bir vakaya yardım ettiğinizde para gönderdiğiniz hesabın veteriner hesabı olmasına dikkat edin. Mama desteği için şahıs hesaplarına para göndermeyin’ ifadelerini kullandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal