Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rejime 1 Ay Mühlet!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Esed rejimi güçlerinin şubat ayı içinde TSK’nın İdlib kentindeki gözlem noktalarının gerisine çekilmezse ‘Türkiye’nin bu işi bizzat yapmak mecburiyetinde kalacağını’ söyleyerek harekat sinyali verdi.

05.02.2020-12:28 - (Son Güncelleme: 05.02.2020-13:02)

İran ve Rusya’yla varılan İdlib mutabakatı çerçevesinde TSK’nın bölgede 12 gözlem noktası bulunuyor.

Rusya destekli Suriye ordusunun büyük ölçüde muhaliflerin kontrolünde olan İdlib kentinde son dönemdeki ilerleyişiyle Türkiye’ye ait bazı gözlem noktalarının ‘çevrelendiği’ belirtilmiş, diğer TSK unsurlarıyla bağlantısının kopma noktasına geldiği yönünde değerlendirmeler gelmişti.

Son olarak, pazartesi günü rejim güçleri bu gözlem noktalarından birine ikmal yapan TSK unsurlarını ateş altına almış, yedisi asker sekiz kişi şehit olmuştu.

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde rejim ordusunun saldırısı vardı.

"SURİYE'DE YENİ BİR DÖNEMİN MİLADI"

Suriye’de anlaşmalara uyulmadığını aktaran Cumhurbaşkanı, önceki gün Türk askerlerine düzenlenen saldırının ‘Türkiye açısından Suriye’de yeni bir dönemin miladı’ olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Suriye hükümetiyle varılan Adana Mutabakatı kapsamında sınır güvenliğini terör tehdidinden korumak için bölgede bulunma hakkı olduğunu söyleyen Erdoğan, “Rejim şubat ayı içinde gözlem noktalarımızın gerisine çekilmezse Türkiye bu işi bizzat yapmak mecburiyetinde kalacaktır” şeklinde konuştu.

RUSYA'YA MESAJ

Erdoğan “Bizim hiçbir müttefikimizle, hiçbir dostumuzla, hiçbir ülkeyle karşı karşıya gelmek gibi bir niyetimiz, amacımız, derdimiz söz konusu değil” sözlerini kullandı.

Erdoğan, Suriye hükümetine destek veren Rusya’ya da çağrı yaparak, “Rusya’dan tek beklentimiz, Suriye’deki hassasiyetlerimizi daha iyi anlamasıdır” şeklinde konuştu.

Son Dkaika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal