Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na gönderme: Bu onların yaptığına benzemez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

29.01.2024-21:18 - (Son Güncelleme: 29.01.2024-22:27)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Eskişehir'de düzenlediği "Gençlik Aşkıyla" programında gençlerle buluştu ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Emaneti sizlere bırakacağız”

Sözlerinin başında Z kuşağının zamanına denk geldiğini ve ülkenin gelecekte her ferdinin Cumhurbaşkanı adayı olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Sizlerin zamanının misafirleriyiz Allah'ın izniyle ve milletimizin desteğiyle ülkemizin Türkiye 100 Yılı hazırlığını tamamladıktan sonra emaneti sizlere bırakacağız. Her bir genç kardeşim potansiyel olarak yarının iş insanı, siyasetçisi, yöneticisi, sanatçısı milletvekili, belediye başkanı ve elbette Cumhurbaşkanı adayıdır. Seçimlerde pek çok ilimizde ilçemizde gençlik teşkilatımızdan yetişme arkadaşlarımız aday olarak partimizi temsil ediyor. İşte cumartesi günü İzmir'deydik. Hamza Dağ kardeşimiz gençlik kollarından yetişme ve bizim şu anda İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız. Adana, Kahramanmaraş Büyükşehir adaylarımız aynı şekilde gençlik teşkilatımızdan yetişme, Karabük il ve çok sayıda ilçe adayımız yine gençlik kollarımızdan geliyor. Belediye yönetimlerinde çok sayıda genç arkadaşımız yer alıyor ve önümüzdeki dönemde inşallah daha fazla yer alacak” dedi. 

“Gençlerin önünü biz açtık”

Genç nesilden mecliste de bulunduğunu ve bunların da önünü daha çok açmak istediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türkiye Büyük Millet Meclisi grubumuzda gençlik kollarından yetişme 20'den fazla milletvekilimiz var. Aynı şekilde meclisteki 30 yaş altı 5 milletvekilinden 4'ü AK Parti sıralarında oturuyor. Bürokraside, üniversitede, iş dünyasında, partimizin gençlik kollarında birlikte çalıştığımız binlerce isim biliyoruz. Görüldüğü gibi gençlerimizin önünü her alanda biz açtık. Tabii bunun için sizlerin kendinizi çok iyi yetiştirmeniz gerekiyor. Bu konuda ben sizlere güveniyorum. Rahmetli üstadın “Zaman bendedir ve mekan bana emanettir” şuurunda gençlik idealini bugün gerçeğe dönüştürecek olan nesil sizsiniz” cümlelerini kullandı.

"İşte benim milletimin gençliği bu"

Gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kim var diye seslenildiğinde sağına ve soluna bakmadan fert fert ben varım cevabını veren benim olmadığım yerde kimse yoktur inancına sahip gençlik hayalimizi asla kaybetmeyeceğiz. Gençler öyleyse şimdi soruyorum size, Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koymaya hazır mıyız? Surda açılan mukaddes gedikten akın akın Türkiye Yüzyılına doğru koşmaya hazır mıyız? Artık ne yandan esersen es dediğimiz rüzgarın yönüne bakmadan hedeflerimize yürümeye hazır mıyız? Mukaddes emaneti ne yaptınız diye sorulduğunda alnı ak bir şekilde cevabımızı vermeye hazır mıyız? Medeniyet, inancımıza, tarihimize, kültürümüze layık bir şahlanışla ayağa kalkmaya hazır mıyız? İşte benim milletimin gençliği bu. İşte benim gönlümün gençliği bu, işte benim geleceğimin gençliği bu. Rabbim hepinizden razı olsun” ifadelerine yer verdi.

"Durmadan yolumuza devam edeceğiz"

Eskişehir’i bulunduğu durumdan kurtarmayı hedeflediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Sevgili gençler hayat doğumdan ölüme kadar süren ve nesillerden nesillere aktarılan bir bilgi tecrübe birikim devirdaimidir. Mücadele sürecidir kendinizi geliştirmeyi ve mücadeleyi bıraktığınız anda maddi ve manevi her anlamda yıkıma uğramanız kaçınılmazdır. Her kuşak bir sonraki için önden giden atlı mesafesindedir. Durmadan yorulmadan 31 Mart gecesine kadar yola devam ediyor muyuz? Artık Eskişehir'i şu karanlık bahtından kurtarmaya hazır mıyız? Siz bu kararı verdikten sonra mesele bitmiştir. Babalar sözünü tutar biliyorum da asıl siz sözünüzü tutacaksınız. Gerçekleştirdiğimiz gençlik buluşmalarını hasret giderme yanında işte böyle bir paylaşımında vesilesi haline getirmeye çalışıyoruz. Gençler ben de sizlerle gurur duyuyorum ve Rabbime hamd ediyorum. Yarab bana böyle genç dinamik yol arkadaşlarına nasip ettiğin için sana hamd olsun. Gençlik aşkıyla diyerek Eskişehir'de sizlerle birlikteyiz ünümüzdeki günlerde yine gençlik aşkıyla diyerek Adana'da, Diyarbakır'da, İstanbul'da, Ankara'da diğer şehirlerimizde gençlerle bir arada olacağız. Türk siyasetinde gençleri merkezine alan tek parti AK Parti’dir” dedi.

“Ya nerede bunlar?”

Mart’ta olacak olan yerel seçimlerin ardından seçilmeleri halinde çalışmalara başlayacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bunların son 5 yılda gençlere kazandırılan hizmetler olduğuna işaret eden Erdoğan "Şu, üç gidiş, üç geliş otoyollar. Kim yaptı? Bunların böyle bir şeyi var mı? Yok. Üniversite, şehir hastanesi. Bunları kim yaptı? Yine biz. Ya nerede bunlar? Bunlar niye yapmaz? Biz yaparız, onlar yıkar. Aradaki fark bu. Aynı şekilde bundan sonraki süreçte benim derdim ne biliyor musun? Buranın belediye başkanıyla el ele vererek yapabildiğimiz en ufak bir şey yok. Ama şimdi diyorum ki, Nebi Hatipoğlu kardeşimizle el ele verip bir taraftan yerel yönetim, bir taraftan merkezi yönetim olarak el ele vereceğiz, Eskişehir'i çok daha farklı bir şekilde uçuracağız. Daha bakanlıklarımızın ve diğer kurumlarımızın çalışmalarını saymıyorum bile” sözlerini kullandı.

“Birilerinin gündemi başka”

Son olarak Alper Gezeravcı hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Mesela uzay çalışmalarımızda yeni ve tarihi bir adım olan astronot yetiştirme programımızın ikinci ismi de bir gencimizdir. Ama bakıyorsunuz birilerinin gündemi de önceliği de başka. Kafaları öylesine karışık, kalpleri öylesine nasır tutmuş durumda ki, milletin ortak sevinçlerinden rahatsızlık duyacak, ülkenin ortak kazançlarını sabote etmeye kalkacak kadar zavallı bir haldeler. Ufukları kendi bireysel hırslarından ibaret olan bir güruh, ilk astronotumuz Alper Gezeravcı'nın yaptığı işe ne dediler? 'Turistik gezi'. Ya ayıptır ya. Ne dediler? 'Ya bu kadar para harcanır mı?' Evet, devlet olursan, adam gibi adam olursan harcanır. Bu, turistik gezi değil. Bu, sizleri bu nesli işte uzaya hazırlamak için atılmış adımlardır. Tabii bu işler bay bay Kemal'in musluk açılışına benzemez. Ne yapıyordu? İstanbul'daki başkanları alıyor, götürüyor İstanbul'a, orada musluk açılışı yapıyorlar. Ne yapıyorlar? Buradaki gibi bol bol heykel dikmeye gidiyor. İnternet üzerinden yaptıkları toplantıyı teknoloji devrimi sanmaya, başkalarının bitirdikleri işin düğmesine basıp, sahiplenmeye benzemez bu. Bu işlerin her birinin arkasında çok büyük vizyon, çok büyük hazırlık, çok büyük emek, çok büyük gayret var. Esasen bizim yaptıklarımıza onların hayalleri bile yetişemez. İnşallah önümüzdeki dönemde kendi roketimizi işte bu programlarla yetiştirdiğimiz astronotlarımızla uzaya göndereceğiz. Bakalım o zaman bu güruh, kendi roketimize nasıl bir kulp takacak, yaşayıp göreceğiz” dedi.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal