Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan EYT açıklaması: Teklif yarın komisyonda görüşülecek

EYT düzenlemesi konusunda önemli bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT’nin yürürlüğe gireceği kesin tarihi açıkladı. Erdoğan ayrıca EYT’lilerin ilk maaşlarını Mart ayında alacaklarını belirtti. İşte detaylar...

02.02.2023-10:28 - (Son Güncelleme: 02.02.2023-17:31) Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan EYT açıklaması: Teklif yarın komisyonda görüşülecek

Dün akşam TRT yayınında gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi konusunda önemli sözlere yer verdi. Erdoğan açıklamasında, "EYT konusunda çok kapsamlı bir çalışma yürütüldü. Teklif Meclis’e sunuldu. Yarın Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

EYT ilk maaşlar Mart ayında

"AK Parti olarak teklifi yasalaştırarak vatandaşlarımıza haklarını vermek istiyoruz. EYT kapsamında emekliliğe hak kazanan vatandaşlarımıza ilk aylıkları şubat ya da mart gibi bağlanabilir. Bu işi inşallah bir an önce bitireceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT Açıklaması

Faizi daha da indireceğiz

ABD'nin dev bankaları yıl ortasından itibaren politika faizinin yüzde 30-35'e çıkarılacağı açıklamaları sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: "Dünyada faizi sürekli yükselttiler. Ben de tam aksine faizi indirmenin mücadelesini verdim. Şu anda bizde faiz yüzde 9 bunu daha da düşüreceğiz. Benim inancım şu; başbakanlığım döneminde faizi 4,6’ya indirdik, enflasyon da 6,4 gibiydi."

Benim alanım ekonomi, neticesi de ortada

"Faiz ve enflasyon doğru orantılıdır. Faiz sebep, enflasyon neticedir. Buna inanmayanlar olabilir. Benim alanım ekonomi, neticesi de ortada. Uluslararası toplantılarda bu tezimi savundum. Şimdi biz yine indireceğiz dedik. 86’lardaydı enflasyon 64’e düştü. Daha da düşecek." dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal