Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan enerji bağımsızlığı mesajı: ‘Hedefimiz günlük 100 bin varil petrol’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin enerjide tam bağımsızlık hedefine emin adımlarla ilerlediğini belirterek, ‘’Gabar’daki petrol kuyumuzun günlük üretimi bugün itibari ile 35 bin varili geçti. Allah’a hamd olsun çalışan buluyor, azmeden buluyor ve sondaj yaparak buluyor. Dahası bu rakam her geçen gün artıyor. 2024 yılı onunda Gabar’daki günlük petrol üretimi miktarının 100 bin varile çıkmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

10.02.2024-14:19 - (Son Güncelleme: 10.02.2024-17:45)

Zonguldak’ta açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gabar Dağı’ndaki petrol üretiminin an itibariyle 35 bin varil olduğunu, hedeflerinin ise 2024 yılının sonuna kadar bu sayıyı günlük 100 bine çıkarmak olduğunu dile getirdi.

Sabah’ta yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Vatandaşların doğal gaz faturasını biz ödedik

"Bunu başardığımızda Allah'ın izniyle kimse bize zincir vuramaz, önümüzü kesemez, hedeflerimize ulaşmaktan bizi geri bırakamaz. Rabb'im birliğimizi, beraberliğimizi, yol arkadaşlığımızı daim eylesin. Her birinize meydanlara sığmayan şu büyük aşkınız için en içten şükranlarımı sunuyorum. Şehrimize en son bundan sadece 9 ay önce 20 Nisan tarihinde gelmiştik. Ziyaretimizde milletimizin asırlık hayallerinden olan Karadeniz doğal gazını resmen devreye almanın gururunu yaşamıştık. Filyos'taki törenimizde, müjdesini verdiğimiz ücretsiz doğal gaz desteğimizi halen sürdürüyoruz. İlk ay, ısınma dahil konutlardan hiçbir ücret almadık. Yani, vatandaşlarımızın doğal gaz faturasını devlet olarak biz ödedik. Daha sonra 11 ay boyunca konutlardaki mutfak ve su ısıtma için kullanılan 25 metreküplük doğal gaz tüketiminin bilabedel olacağını söyledik. Nisan ayından beri 25 metreküplük miktarı, ne yapıyoruz, faturalardan düşüyoruz. Bu uygulamayı nisan 2024 dönemine kadar devam ettireceğiz. Vatandaşlarımızın bütçesine toplam 87 milyar lira tutarında doğrudan destek sağlamış olacağız."

En önemli hedefimiz enerjide tam bağımsızlık

Kendi gemileriyle sismik arama ve sondaj faaliyetleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdoğan, devamında şunları söyledi:

"'Her seçim öncesinde gaz buluyorlar diyen' çapsızlara aldırmadan, 'Parayı Karadeniz ve Akdeniz'in sularına gömüyorlar' diyen gafillere kulak asmadan, bulanlar ancak arayanlardır düsturuyla arama faaliyetlerimizi kesintisiz sürdürüyoruz. Zonguldak'ı kömürden sonra doğal gazın da merkezi haline getirmekte kararlıyız. Şunu çok açık ve net ifade etmek isterim. Enerjide tam bağımsızlığı yakalamak en önemli hedefimizdir. Türkiye'nin enerji güvenliğini garanti edecek hamleleri azim ve cesaretle hayata geçiriyoruz. Karadeniz doğal gazının ardından şimdi de kardeşlerim, Gabar'da bulduğumuz yüksek miktarda ve kalitede petrol bu atılımlardan biriydi.

Hatırlarsanız muhalefet cenahı bu keşfimize de bir kulp takmıştı. Milletin sevincine ortak olmak yerine petrol keşfimizi alaya almışlardı. Peki sonra ne oldu? Muhalefetin burun kıvırdığı Gabar'daki petrol kuyumuzun günlük üretimi bugün itibariyle, müjdeye dikkat, 35 bin varili geçti. Allah'a hamdolsun. Çalışan, azmeden buluyor, sondajları yaparak buluyor. Dahası bu rakam her geçen gün artıyor. 2024 yılı sonunda Gabar'daki günlük üretim miktarının 100 bin varile çıkmasını hedefliyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizden terörün karanlık gölgesi kalktıkça Allah'ın izniyle çok daha fazlasını bulacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Hem petrol hem de doğal gazda yeni müjdeler vermeyi hedefliyoruz

Erdoğan, önümüzdeki dönemde petrol, maden ve doğal gaz sektörlerinde Türkiye'ye yeni müjdeler verme umudunu dile getirerek, "Türkiye'nin yer altı ve yer üstü kaynaklarını kullanmasının engellenmesine bir daha asla müsaade etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Biz, Zonguldak'ın cesur, dürüst ve çalışkan insanlarını, bir avuç kömür için bir ömür harcayanları Allah için seviyoruz. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde miting maratonumuza Zonguldak'tan başlıyoruz. Bugün, bu ilk mitingimizi nerede düzenliyoruz? Tabii ki Zonguldak'ta. Bu başlangıcın değerini mutlaka takdir edin. Zonguldak'ta 'Bismillah' dedikten sonra yolumuza yarın Tekirdağ ile devam edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının devamındaki ifadeleri şöyle:

Bir kişinin aklı yaptığı işte görülür

"Yani insanın aynası iştir, lafa bakılmaz. Bir kişinin aklının seviyesi yaptığı işte görülür. Bizim de aynamız, referansımız işimizdir, hizmetlerimizdir, eserlerimizdir. Biz meydanlarda kurusıkı atıp, bolca vaat dağıtıp, göreve gelince bir daha oralara uğramayanlardan değiliz. Biz ahdine, kavline ve milletine verdiği sözlere sadık olan bir hükümetiz. Her zaman söylüyorum, biz bu milletin efendisi değil hizmetkarıyız. Biz, bu millete hizmet için varız. Bizi, partimizi ve ittifakımızı CHP'nin başını çektiği müzmin muhalefetten ayıran temel vasfımız işte budur. Onlar, çok az iş ama bol bol şov ve reklam yaparlar. Biz ise eserlerimizle, icraatlarımızla, projelerimizle, neticelendirdiğimiz sözlerimizle konuşuruz. Fikri takip yapıp yerine getirdiğimiz sözlerin çetelesini tutmak, bizim için iftihar vesilesidir."

Öte yandan Zonguldak ilçe belediye başkan adayları şu şekilde:

ALAPLI: RECEP OCAK

ÇAYCUMA: BÜNYAMİN BOSTANCI

DEVREK: ÖZCAN ULUPINAR

EREĞLİ: İBRAHİM SEZER

GÖKÇEBEY: ERKAN SONER KODAMAN

KİLİMLİ: KAMİL ALTUN

KOZLU: ALİ BEKTAŞ

Belde adayları:

ÇAYDEĞİRMENİ: SATILMIŞ GEBEŞ

SALTUKOVA: ADİL DÜZLÜ

NEBİOĞLU: ALİ ÖZDAL

KARAPINAR: NEJDET DERNEK

PERŞEMBE: TURHAN OKUMUŞ

BAKACAKKADI: SEZGİN ÖZDEMİR

BEYCUMA: VURAL KUNDAKCIOĞLU

FİLYOS: ÖMER ÜNAL

GELİK: HİKMET BEKTAŞ

ÇATALAĞZI: YUNUS LÜTFİ ÇOBAN

MUSLU: ŞENER AYDIN

KARAMAN: SERVET ÜSTÜN

ORMANLI: BAYRAM BAŞOL

ELVANPAZARCIK: HÜSEYİN UZUN

GÜLÜÇ: KERİM SÖNMEZ

GÜMELİ: AYTAÇ TOSUN

KANDİLLİ: OSMAN ÇAKMAKOĞLU

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal