Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yardım Yapılan Ailelerle Görüştü

Edirne, Elazığ, Kırıkkale ve Şırnak illerinde Vefa Destek Gruplarının yardım götürdüğü ailelerle video konferans yoluyla görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, iyi dileklerde bulundu.

01.05.2020-14:39 - (Son Güncelleme: 01.05.2020-15:41)

Edirne, Elazığ, Kırıkkale ve Şırnak illerinde Vefa Destek Gruplarının yardım götürdüğü ailelerle video konferans yoluyla görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, iyi dileklerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunceli kırsalında bölücü terör örgütü üyeleriyle patlak veren silahlı çatışmada şehit düşen Üsteğmen Efkan Yıldırım'ın Edirne'de ikamet eden annesi Fatma, babası Necdet Yıldırım ile muhabbet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Aleykümselam ve Rahmetullah, Fatma Teyze duyuyor musun bizi?" şeklinde ki sorusunu Necdet Yıldırım, "Duyuyoruz, Ramazanınız hayırlı olsun" şeklinde cevapladı.

ERDOĞAN SORDU

Yıldırım ailesinin Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ederek, "Rabbim inşallah cennetinde şehidimizi sizlerle buluştursun. Nasıl geçiyor Ramazan?" sorusunu yönelten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Necdet Yıldırım güzel geçtiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ailenin ihtiyaçlarının valilik tarafından karşılanıp karşılanmadığını, Vefa'nın destek gönderip göndermediği sorusunu ise Necdet Yıldırım, "Gideriliyor, yardım ediliyor" şeklinde cevapladı.

"YEMEKLER GELİYOR MU?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Elazığ'da ikamet eden 4'ü kız, 6 çocuk sahibi Bedriye Baltacı ile görüşme gerçekleştirdi. Baltacı'nın "Sayın Cumhurbaşkanım nasılsın?" şeklindeki sorusunu Erdoğan, "Allah razı olsun. Siz nasılsınız?" diyerek yanıtladı. Baltacı, "Şükür iyiyiz. Allah sizden de razı olsun." dedi. Erdoğan'ın, "Nasıl yemekler geliyor mu, sahurda, iftarda?" sorusuna ise Baltacı, "Geliyor, her şey geliyor" ifadeleriyle karşılık verdi.

"VEFA SÜREKLİ HIZIR GİBİ EVİMİZDE"

Erdoğan, Kırıkkale'de ikamet eden Abdullah Öncü ile gerçekleştirdiği görüşmeye "Selamünaleyküm" ifadeleriyle başladı. Abdullah Öncü ise Erdoğan’ın selamına, "Aleykümselam Sayın Cumhurbaşkanım. Allah'ın selamı da senin üzerine olsun" ifadeleriyle karşılık verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Raziye Hanım da yanında değil mi?" sorusuna ise Öncü, "Evet, o da benim yanımda" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, halini hatırını sorduğu Raziye Öncü'nün "İyiyim Başkanım" cevabı üzerine "Allah iyilikler versin. Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun" ifadelerini kullandı. Öncü de "Allah razı olsun. Allah seni başımızdan eksin etmesin. Seni Rabbim korusun. Çok güzel bize bakıyorlar" dedi. Erdoğan'ın "Vefa Sosyal Destek Grubu geliyor mu?" sorusuna ise Abdullah Öncü, şu ifadeleri kullanarak karşılık verdi:

"Hem de hızır gibi bize yetişiyorlar. İlaçlarımızı getiriyor. Maaşlarımızı çekiyorlar bankadan. Evde bize bakıyorlar. Maske, kolonya getiriyorlar. Sürekli bize yardım ediyorlar. Sen yasağı koydun, biz de uyduk. Adaletinize kurban olalım yani biz de adaletinize sığındık. Her şeyimizi getiriyorsunuz. Allah razı olsun. Vefa sürekli hızır gibi evimizdedir. Daha çağırmadan hemen hazırdır. Pazar alışverişimizi yapıyorlar. Bundan iyisi can sağlığı. Rabbim seni başımızdan eksin etmesin."

"DÜNYAYA DİZ ÇÖKTÜRDÜN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu sözlere, "Biz de size kurban olalım" ifadeleriyle karşılık verdi. Raziye Öncü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Kırıkkale'yi ziyaret ettiği zaman kendisiyle görüşmek istediğini ifade etti. Erdoğan da Abdullah Öncü'nün "Sen dünyaya diz çöktürdün, dünya utandı senden. Herkese yardım ettin" ifadelerine, "Evelallah" diyerek karşılık verdi.

"ŞU BELADAN EN KISA ZAMANDA MUHAFAZA ETSİN"

Şırnak'ta eşi kanser nedeniyle vefat eden 5 çocuk annesi Emine Dervişoğlu ile görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun. Rabbim, Ramazan-ı Şerif'e kavuşturduğu gibi inşallah bizleri bayrama da kavuştursun. Şu beladan da inşallah bizleri Rabbim en kısa zamanda muhafaza etsin" ifadelerini kullandı.

"NE ZAMAN SIKIŞIRSAK YARDIMCI OLUYORLAR"

Erdoğan'ın "Vefa Sosyal Destek Grubumuz, bütün ihtiyaçları gideriyor mu?" sorusuna Dervişoğlu, "Allah razı olsun hepsinden. Gerek Sayın Valimiz, gerekse Vakıf Müdürümüz Hasan Bey'den Allah razı olsun onlardan. Çok teşekkürlerimizi sunuyoruz sizin huzurunuzda. Her zaman, her konuda yardımcı oluyorlar. Ne zaman sıkışırsak yardımcı oluyorlar. Devletimize Allah zeval vermesin Rabbim hepinizden razı olsun." yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdiden Ramazan Bayramı'nızı tebrik ediyorum. Allah, yar ve yardımcımız olsun. Yavruların gözlerinden öpüyorum" şeklinde cevaplayarak sözlerini bitirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal