Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdesini vermişti: Emekliye Cumhuriyet ikramiyesi için gözler Kabine’de

Emekliye Cumhuriyet ikramiyesi hakkında yeni gelişmeler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün AK Parti kongresinde konu hakkında verdiği müjdenin ardından gözler bugün yapılacak Kabine Toplantısına çevrildi. İkramiye rakamının 1000 TL – 5000 TL arasında bir rakam olması bekleniyor. İşte detaylar…

09.10.2023-10:14 - (Son Güncelleme: 09.10.2023-17:11)

Milyonlarca emekli, bugün yapılacak Kabine Toplantısı’na kilitlendi. Maaş düzenlemesi hakkında çalışmalar sürerken öte yandan Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi hakkında da önemli gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren maaş düzenlemesi için bir süredir Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan oluşan üçlü mekanizma çalışmalarını sürdürüyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdesini vermişti

Sabah’ın haberine göre; Emeklileri heyecanlandıran açıklama önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Hafta sonu gerçekleşen AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İlk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi emeklilerimize açıklayacağız" dedi.

Ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Erdoğan'ın işçi, memur ve Bağ-Kur emeklileriyle ilgili çalışmayı Kabine toplantısı sonrasında paylaşacağını duyurdu.

Emekliye Cumhuriyet İkramiyesi

Tüm emekliler yararlanacak

Emekliye ikramiyenin, Cumhuriyetin 100. Yılı onuruna bir sefere mahsus olacağı öğrenildi. Bu kapsamda emeklinin gözü bugün toplanması beklenen Kabine Toplantısına çevrildi.

Bugün kabinede son şekli verilecek ikramiye için, 1000 TL'den 5000 TL'ye kadar üzerinde çalışıldığı öğrenildi. Bin liralık ikramiye 14,2 milyar, 5000 liralık ikramiyenin de 71 milyar faturasının olduğu hesaplandı.

Orta bir noktada buluşulması hedefleniyor. İkramiyenin Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur olmak üzere SGK'ya bağlı tüm emeklileri kapsayacağı belirtildi.

Terörle mücadele ve bölgesel konular da gündeme alınacak

Toplantıda iç ve dış gelişmelerin yanı sıra bölgesel gelişmeler de ele alınacak. İçişleri Bakanlığına yapılan terör saldırısı, Irak ve Suriye'nin kuzeyine yapılan operasyonlar ve terörle mücadeledeki son durum görüşülecek.

Rusya ve Ukrayna savaşı ile İsrail ve Hamas arasında yaşanan hadiseler ve bu olayların bölgeye etkisinin de Kabine'de değerlendirilmesi bekleniyor.

Kentsel Dönüşüm Yasası

Kentsel dönüşüm yasası olmak üzere, asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremi ile ilgili gelişmeler ele alınacak. Deprem konutlarında gelinen son durum değerlendirilecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal