Emekli maaşı için gözler Kabine’de: Erdoğan müjdeyi açıklayacağız demişti

Milyonlarca vatandaş önümüzdeki ilk Kabine Toplantısı’nda belli olması beklenen emekli maaş zammı düzenlemesine gözlerini çevirdi. AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kabine toplantısı sonrası emekli memurların maaşlarıyla alakalı bir müjde vereceklerini duyurmuştu. İşte detaylar…

08.10.2023-15:27 - (Son Güncelleme: 08.10.2023-15:27)

AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca kişinin beklediği emekli maaşlarına dair açıklamalarda bulunmuş ve Kabine toplantısını işaret etmişti. Erdoğan, "Şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor, ilk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız." demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrası Kabine Toplantısı hakkındaki gelişmeler araştırılmaya başlandı.

Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak?

Normalde iki haftada bir gerçekleşen Kabine toplantısının tarihi netlik kazandı. Kabine'nin, önemli gündem başlıklarını ele almak üzere 9 Ekim Pazartesi günü toplanacağı belirtiliyor. Kabine toplantısının saat 15.30'da başlaması bekleniyor.

Kabine Toplantısı Emekli Zammı

Gündemde neler var?

Mynet’in haberine göre; Toplantı sonrası kameraların karşısına geçecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca emeklinin maaşına yapılacak zamma dair ayrıntıları paylaşacak.

Erdoğan, AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi'nde yaptığı konuşmada, emekli maaşıyla ilgili açıklamada bulunmuş ve kabine toplantısını işaret etmişti. Erdoğan, "Şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor, ilk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız." demişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, müjde olarak verdiği işçi, memur ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile ilgili çalışmayı kabine toplantısı sonrası milletimizle paylaşacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Bir diğer gündem maddesinin de terörle mücadele olması bekleniyor. İçişleri Bakanlığı'na yönelik bombalı saldırı girişiminin ardından başlatılan operasyonlar, Irak ve Suriye'nin kuzeyine düzenlenen hava harekatları, kabinenin gündeminde yer alacak. Bu başlıkta Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın kabine üyelerine sunum yapması beklentiler arasında.

Öte yandan İsrail-Filistin arasındaki gerilim de Ankara'nın yakın takibinde. Yaşananların Kabine'de ele alması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, taraflara itidal çağrısı yapmıştı.

26 Eylül'de gerçekleşen son Kabine toplantısında Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifi, öğrencilere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışı ile 12 ay aylık ücretsiz 10 GB internet düzenlemesi ele alınmıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal