Cumhurbaşkanı Erdoğan Katıldığı Programda Sezen Aksu’nun Tepki Çeken Sözlerine Son Noktayı Koydu

Ünlü şarkıcı ve besteci Sezen Aksu’nun tepki çeken ‘’Şahane Bir Şey Yaşamak’’ isimli şarkısının sözlerine Cumhurbaşkanı düşüncelerini dile getirdi. İşte habere ilişkin o detaylar…

27.01.2022-12:31 - (Son Güncelleme: 27.01.2022-12:31) Cumhurbaşkanı Erdoğan Katıldığı Programda Sezen Aksu’nun Tepki Çeken Sözlerine Son Noktayı Koydu

Sesi ve şarkılarının yanı sıra yazdığı bestelerle de Türk müziğine katkı sağlamış başarılı sanatçılardan biri olan Sezen Aksu, geçtiğimiz günlerde bir şarkısında geçen sözler nedeniyle tepki çekmişti. Ünlü şarkıcının birkaç yıl önce çıkarmış olduğu ‘’Şahane Bir Şey Yaşamak’’ isimli şarkısında geçen ‘’Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e’’ sözleri basında ve sosyal medyanın gündeminde oldukça fazla yer tuttu. Birçok kişiden tepki çeken eleştiriler alan ünlü şarkıcı Aksu’ya, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı da kendi düşüncelerine yer vermişti. Erdoğan’ın; ‘’O dili kopartmak görevimizdir’’ şeklinde kullandığı cümle de sosyal medyada büyük yankı uyandırınca, önceki gün katıldığı televizyon programında yaptığı bu açıklamalara bir açıklık getirdi.

ERDOĞAN: HİTABIMIN MUHATABI SEZEN AKSU DEĞİLDİR

NTV yayınına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sezen Aksu hakkında sarf ettiği ‘’O dili kopartmak görevimizdir’’ sözüne bir açıklama getirdi. Yaptığı açıklamanın hedefinde Aksu’nun olmadığının altını çizen Erdoğan; ‘’Burada çok açık net bir gerçeği ortaya koymakta fayda var. Öncelikle benim oradaki hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildir. Sezen Aksu Türk müziğinin önemli bir ismidir eyvallah. Şarkılarıyla milletin hislerine tercüman olmuş sanatçıdır. Ben ülkenin Cumhurbaşkanı olarak insanımızın hangi inançtan olursa olsun dini değerlerine, kutsalına laf edilmesine müsaade etmem. Burada sadece Hz. Adem, Havva validemiz değil aynı zamanda burada Meryem validemize de aynı şekilde hakaret var. Benim insanımızın kutsallarına yönelik hassas duruşum var. Dilini koparma ifadesini bir kişinin şahsına değil kutsallarına hakarete dönük tavır olarak ifade ettim’’ diyerek yapılan açıklamaya son noktayı koydu. 

recep tayyip erdoğan ve sezen aksu

MİNİK SERÇE NE DEMİŞTİ?

Sezen Aksu ise günlerce gündemde kalan ve çeşitli linçlere maruz kaldığı bu konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir yazı paylaşmıştı. Ünlü şarkıcı yazısında; ‘’Öncelikle bireysel veya kurumsal olarak, ayrıca TV kanallarındaki açık oturumlarda, sağduyulu açıklamalarıyla farklı açılardan ele alıp konunun anlaşılmasına çalışan, destek mesajları veren, arayan soran, tanıdığım tanımadığım tüm dostlarıma teşekkür ederim. Malumunuz olduğu üzere konu ben değilim, konu memleket’’ ifadelerine yer verdikten sonra diğer şarkıları ‘’Hop Dedik’’ ve ‘’Avcı’’ şarkılarının sözlerini takipçileriyle paylaşmıştı. Ünlü şarkıcı bugüne dek hep yazdığını ve bundan sonra da hep yazacağını duyurarak açıklamalarını noktalamıştı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal