Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından kritik açıklamalarda bulundu: ABD YPG ilişkisi kabul edilemez!

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazının ardından gündeme ilişkin soruları yanıtladı. BAE Devlet Başkanı’nın vefatı sebebiyle ülkeye gideceğini belirten Erdoğan, İsveç’in NATO çıkışına da değindi.

13.05.2022-15:13 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-17:41)

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından kritik açıklamalar yaptı. ABD yönetiminin PKK/YPG'ye Suriye'de verdiği tavizleri eleştiren Erdoğan, "Her şeyden önce YPG bir terör örgütüdür. PKK neyse YPG de odur. Dolayısıyla ABD'nin bu yanlışını kabullenmemiz mümkün değil." ifadelerini kullandı. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği hakkında konuşan Erdoğan, "İskandinav ülkeleri malesef terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi. Parlamentolarında da yer alıyorlar. Bundan dolayı buna olumlu bakmamız mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Bugün Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı El Nahyan’ın vefat etmesiyle ilgili Erdoğan, "BAE lideri El Nahyan'ın uzun süredir bir rahatsızlığı vardı bugün de rahmeti rahmana kavuştu Allah rahmet eylesin. Taziye için BAE'ye gireceğim.” dedi.

İsveç'in Nato Çıkışı

İsveç ve Finlandiya’nın NATO çıkışına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz şu anda İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Fakat olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. Daha önce Yunanistan ile ilgili NATO konusunda yanlış yaptılar bizden önceki yönetimler. Yunanistan'ın NATO'yu da arkasına alarak Türkiye'ye tavrı biliyorsunuz bunu istemiyoruz. İskandinav ülkeleri malesef terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi. Oraların daha ileri gidiyorum parlamentolarında da yer alıyorlar. Bundan dolayı buna olumlu bakmamız mümkün değil.“ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından kritik açıklamalarda bulundu: ABD YPG ilişkisi kabul edilemez!

Miçotakis-Biden Görüşmesi

ABD’de yaşanan son gelişmeler hakkında konuşan Erdoğan, “Şu anda dereyi görmeden paçayı sıvamanın anlamı yok. Biden ne gibi açıklamalar yapar bilemiyorum. Tabi Miçotakis'in oradaki mesajları onlar da ayrı konu. Dolayısıyla her şeyi görüp biz de tavrımızı ortaya koyarız. Her şeyden önce YPG bir terör örgütüdür. Zaten ABD maalesef son dönemlerde gelen yönetim hepsi PKK terör örgütüne karşı, Suriye'nin kuzeyindeki tüm yapılanmalara karşı her türlü maddi desteği vermişlerdir. TIR'larla destek vermişlerdir.” şeklinde konuştu.

Pençe-Kilit Operasyonu

Pençe-Kilit operasyonu hakkında son bilgileri veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pençe-Kilit'te dün itibarıyla 82 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu tabi havaların olumlu seyri halinde bu rakam çok daha ileriye devam edecektir. Bu teröristlere göz açtırma lüksümüz yok. Bunu tüm bize dost görünen ülkelere de söylüyoruz yanlış yapıyorsunuz adımlarınızı doğru atın.” ifadelerini kullanırken, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşla ilgili de “Gerek sayın Putin ile sayın Zelenskiy ile görüşmelerimde bu işi durdurma noktasında telkinlerimiz olmuştur. Bundan sonra da aynı telkinlerimiz devam edecektir. Savaşın iyisi olmaz tasvibi mümkün değil. İnsanlar ölüyor işin maddi manevi zararı ortada. Bundan sonraki görüşmelerimizde de bunları kendilerine telkin edeceğiz." dedi.

Cuma namazını kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe da eşlik etti.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal