Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı Rize-Artvin Havalimanı yarın hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 3 Nisan 2017'de temeli atılmış olan, Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı'nda açılış için son kontroller yapılıyor. İşte haberin detayları...

13.05.2022-10:30 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-16:21) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı Rize-Artvin Havalimanı yarın hizmete açılacak!

Rize'ye 34, Hopa'ya 54, Artvin'e 125 kilometre uzaklıkta, Pazar ilçesinde yapılan yılda neredeyse 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek havalimanında ışıklandırma, çevre düzenlemesi ve yol için gerekli son kontroller ve çalışmalar tamamlanmak üzere. Gece saatlerinde çay bardağı şeklinde inşa edilen kula ışıklandırılarak Türk bayrağı figürü yansıtılmıştır. 3 bin metre uzunluğunda olan pist de aydınlatıldı. Ve resmen görsel şölen oluştu. Gün batımı ile birlikte Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanında da oldukça güzel görüntüler oluştu. Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra deniz dolgusuyla inşa edilen Türkiye'deki ve Karadeniz Bölgesi'ndeki ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı da tamamlandı. 

Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek 

Havalimanının açılışı ise yarın saat 14.00'te gerçekleştirilecek. Açılış töreninin öncesinde havalimanına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev uçakla ilk inişi yapacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katılacağı törenin sonrasında Rize-Artvin Havalimanı'nda seferlere başlanacak.

''Bizim için gerçek bayram olacak'' 

Rize-Artvin Havalimanı için Rizelilerin heyecanlı bekleyişi sürüyor. Bütün gözler Rize-Artvin Havalimanı açılışında. Rize'nin Pazar ilçesi sakinleri, ilçelerinin hemen yanında yapılan havalimanının hizmete açılmasını resmen dört gözle bekliyor. Havalimanının sayesinde hem Rize'nin hem de ilçelerinin önemini daha da artacağını kaydeden ilçe sakinlerinden Hızır Şükrü Doğanay, ''Her şeyden önce şehrimiz turizmi kazanacak. Ulaşım kolaylaşacak. İnsanlarımız daha huzurlu, daha rahat seyahat edecek. Bizim için gerçek bayram cumartesi günü olacak'' diye söyledi. Bunun yanında dün Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Rize-Artvin Havalimanı, Pasaport Kanunu gereğince uluslararası giriş çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı olarak belirlendi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal