Cumhurbaşkanı Erdoğan: Akdeniz'de Oyun Oynamak İstediler

Konya Şehir Hastanesi’nin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Azerbaycan-Ermenistan gerilimine değinerek, ''Dost ve kardeş Azerbaycan'ın yanındayız. Karabağ işgalden kurtulana kadar bu mücadele sürecektir.'' dedi.

02.10.2020-15:32 - (Son Güncelleme: 02.10.2020-16:56)

Türkiye'nin lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın , Konya Şehir Hastanesi’nin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Öncelikle günün anlam ve önemine değinen açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya siyasetindeki gelişmelere de değinmeden geçmedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Türkiye ile görüşme çağrısına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye karşı kuru sıkı tehditlerle ve komik gövde gösteriyle karşı karşıya kaldığını söyleyerek, bu ülkelerin diyalog çağrılarına karşılık vermek zorunda kaldığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dikkat çeken açıklamaları tam olarak şöyledir:

''Kimi zaman terörle, kimi zaman ekonomik tuzaklarla bizi yolumuzdan döndürmeye çalıştılar. Hamd olsun bu yoldan dönmedik, dönmeyeceğiz.

Başaramadılar, başaramayacaklar. Bugün Türkiye terör örgütleriyle mücadelesinde tarihinin en başarılı günlerini yaşıyor.

Hiçbir teröriste nefes aldırmıyoruz. Hala Suriye üzerinde terör adacıkları oluşturarak ülkemizi tehdit etmeye çalışanlar, bu oyunun olmadığını görmeliler. Benzer bir oyunu Akdeniz'de de oynamak istediler.

Karadeniz'de keşfettiğimiz doğalgaz rezervi emeklerimizin karşılığını almamıza vesile oldu. Doğu Akdeniz'de kuru sıkı tehditlerle, komik gövde gösterileriyle geri adım attıramayanlar diyalog çağrılarımıza kulak verdiler.''

''AZERBAYCAN'IN YANINDAYIZ''

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilime de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya yönelik şu ifadeleri kullandı:

''Ermenistan aşağılık katliamlarla işgal ettiği Karabağ sorunu çözülememişken, Azerbaycan'a saldırdı. Kardeş Azerbaycan, hem kendi topraklarını savunma hem Karabağ'ı kurtarmak üzere büyük bir harekat başlattı.

Azerbaycan ordusu pek çok yeri işgalden kurtardı. Dost ve kardeş Azerbaycan'ın yanındayız. Karabağ işgalden kurtulana kadar bu mücadele sürecektir.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal