Cumhurbaşkanı 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Montaj Töreni'nde Konuştu!

Çanakkale'de tarihi gün. Başkan Recep Tayyip Erdoğan 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Montaj Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

13.11.2021-14:52 - (Son Güncelleme: 13.11.2021-16:45)

Çanakkale’de gerçekleşen 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Montaj Törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili konuştu hem de Kanal İstanbul projesine değindi. Çanakkale'de tarihi gün. Başkan Recep Tayyip Erdoğan 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Montaj Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan konuşmasında: ‘Önümüzdeki yılın en geç 18 Mart'ında, Çanakkale Deniz Zaferi'mizin yıl dönümünde köprümüzü hizmete açacağız.’ ifadelerini kullanırken, yapılan yatırımlara sürekli karşı çıkan özellikle Kanal İstanbul ihalesine girecek ülkeleri tehdit eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik de ‘Kanal İstanbul ihalesine girecek ülkeleri tehdit etmek cehalettir’ dedi. Cumhuriyet'in 100'üncü yılını simgeleyen, 2023 metrelik orta açıklığıyla da 'dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü' olan 1915 Çanakkale Köprüsü, Avrupa ve Asya kıtalarını Çanakkale Boğazı'nda ilk kez birbirine bağlayacak. 1915 Çanakkale Köprüsü, 5 bine yakın çalışanla 24 saat aralıksız devam eden mesai sonucu 4,5 yılın ardından tamamlanma aşamasına geldi. Bugün düzenlenen törenle son tabliye montajı yapıldı Başkan Erdoğan törende açıklamalarda bulundu.

KARAYOLLARIMIZIN STANDARTLARINI YÜKSELTTİK

Yatırım tutarı 2,5 milyar Euro olan bu otoyol ve köprü projesini yap işlet devret modeliyle hayata geçiriyoruz. Proje ile geçiş süresi 6 dakikaya inecektir. Önümüzdeki yılın en geç 18 Mart'ında, Çanakkale Deniz Zaferi'mizin yıl dönümünde köprümüzü hizmete açacağız. Ülkemizin en çok nüfusunu barındıran en büyük ticaret hacmine sahip sanayi bölgelerine kuşan Marmara Otoyol ringi kritik projelerimiz arasında yer almaktadır. Bu köprü ile bu projenin en zor ve prestijli bölümlerinden birini daha tamamlamış oluyoruz. Otoyol ve köprü projesinin inşasında 670'i mühendis 5 binin üzerinde kişi ve 740 iş makinesi çalışmış 106 alt yüklenici görev yapmıştır. Bu köprü büyük ve güçlü Türkiye hedefimize bir adım daha yaklaştığımızın ispatıdır. Otoyollarımız, bölünmüş yollarımız ve tünellerimizle karayollarımızın standartlarını yükselttik. Demiryollarımızı revize ettik. 56 havalimanımızla hava yolu taşımacılığımızı artırdık.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal