Dünya Devinin Gözüyle 1915 Çanakkale Köprüsü: ENR Köprüye10 Sayfalık Bölüm Ayırdı

İnşasında kullanılan ileri teknolojiler ve üstün teknik özellikleriyle dünyada sektörün önde gelen kuruluşları tarafından dikkatle takip ediliyor. Engineering News-Record dergisinin Eylül-Ekim sayısında 1915 Çanakkale Köprüsü'ne özel yer verildi.

04.10.2021-14:48 - (Son Güncelleme: 04.10.2021-16:52) Dünya Devinin Gözüyle 1915 Çanakkale Köprüsü: ENR Köprüye10 Sayfalık Bölüm Ayırdı

1915 Çanakkale Köprüsü dünya basınında: ENR dünya inşaat sektörü dergisi 10 sayfalık özel bölüm hazırladı

Dünya çapında bir mega inşaat projesi olan 1915 Çanakkale Köprüsü, inşaat tamamlandığında dünyadaki en uzun orta açıklığa sahip asma köprüsü unvanının sahibi olacak. Yapımında kullanılan yüksek teknoloji ve ileri mühendislik yöntemleri ile dünyanın sayılı projelerinden biri olan ‘1915 Çanakkale Köprüsü’ için inşaat sektörünün küresel çaptaki lider yayını olan Engineering News-Record (ENR) dergisinde 10 sayfalık bölüm ayrıldı.

DÜNYA İNŞAAT SEKTÖRÜN AMİRAL DERGİSİNDE 10 SAYFALIK ÖZEL ALAN AYRILDI

İnşasında kullanılan ileri teknolojiler ve üstün teknik özellikleriyle dünyada sektörün önde gelen kuruluşları tarafından dikkatle takip ediliyor. Dünya çapında bir mega proje olan 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyoluna, inşaat sektörünün lider yayını Engineering News-Record (ENR) dergisinin 27 Eylül-4 Ekim 2021 tarihli yeni sayısında 10 sayfalık yer ayrıldı.

ENR’ nin 27 Eylül-4 Ekim 2021 tarihli yeni sayısında oldukça geniş bir yer ayrılan 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, dünyanın gündeminde.

TÜRKİYE'NİN KALKINMA HAMLESİNDE ŞİMDİDEN İKON

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM)’nün yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale ettiği inşaat projesi, Limak, SK ecoplant, DL E&C ve Yapı Merkezi ortaklığı ile yürütülüyor. Sektörün küresel takipçileri tarafından takdir gören proje şimdiden, Türkiye’nin kalkınma hamlesinin simgelerinden biri durumunda. 

Engineering News-Record’un (ENR), her sene yayınlanan ‘Dünyanın En Büyük Uluslararası Müteahhitleri’ listesi ile tanınıyor. Türk firmalarının genelde en ön sıralarda yer aldığı liste, inşaat sektörünün küresel çapta nabzını tutuyor.

ENR DERGİSİNİN KIDEMLİ EDİTÖRÜ İNŞAATI BİZZAT GÖRMEK İÇİN ÇANAKKALE'YE GELDİ

Köprünün yapımına ilişkin ayrıntılı bir içerik hazırlamak için Los Angeles’tan Çanakkale’ye gelen kıdemli editör Aileen Cho, sahada yetkililerden bilgi topladı ve şantiye alnını gezdi.

Türkiye’nin batısındaki otoyol entegrasyonunu bütünleyecek ve İstanbul Boğazı geçişlerine yeni bir alternatif oluşturacak olan proje, inşaat sektöründe küresel bir örnek olmaya devam ediyor. ENR dergisinde geniş bir bölüm ayrılan projede adım adım sona yaklaşılıyor. 18 Mart 2022 tarihinde açılması beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nin, otoyol tabliyelerinin montajı büyük ölçüde bitirildi.

TÜRK MÜTEAHHİTLER DÜNYANIN ENLERİ ARASINDA

‘Geçtiğimiz günlerde ENR’ın 2021 yılı Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi sıralamasında 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nin ortak müteahhitleri Limak 56. sırada ve Yapı Merkezi 68. sırada, Projenin Güney Koreli ortakları DL E&C 83. sırada ve SK ecoplant ise 62. sırada yer almıştı.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal