Covid-19'un Kamu Bilişim Sektörüne Etkileri

Covid-19'un kamu bilişim sektörüne etkileri kapsamında inceleme yapıldığı zaman özellikle tetikleyici bir boyutu olduğu fark edildi. Bu alanda sanal sisteme ve bilişim sistemine ne derece büyük bir ihtiyaç olduğunu ortaya koydu. Salgın hastalığın piyasaya ve sanal sistemlere etkisini sizin için araştırdık.

09.06.2020-15:52 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-15:42) Covid-19'un Kamu Bilişim Sektörüne Etkileri

Bilişim Sistemine Yapılan Yatırımlar Artıyor!

Covid-19'un kamu bilişim sektörüne etkileri kapsamında analiz yapıldığı zaman aslına bakılırsa bu piyasaya ne derece büyük ihtiyaç olduğu anlaşılmıştır.

  • Salgın döneminde sosyal hayatın neredeyse sıfırlanması sebebi ile temasın da ortadan kaldırılması için online sistemlerin ne derece büyük bir ihtiyaç olduğu bir kere daha fark edilmiştir.
  • İş yürütme adımlarından başlayarak işçi alımına kadar tüm detayların neredeyse online tamamlandığı bir sistem hazırlanmıştır.
  • Ayrıca Bakanlar Kurulu’nun toplanma sürecinde dahi artık video konferans kullanılmaktadır. Bu şekilde hem işlerin yürümesi sekteye uğramıyor hem de genel manada temas olmadan sürecin tamamlanması için bir fırsat sunuluyor.

Girişimlerin genel manada yerli olmasının da ne kadar önemli olduğu salgın döneminde yeniden anlaşılan hususlar arasında kendini göstermeye devam ediyor!

Eğitim Sisteminin Dijitalleşmesi

Covid-19'un kamu bilişim sektörüne etkileri kapsamında eğitim süreci ile alakalı da net bir biçimde bilgi sahibi olunması gerekiyor. Çocukların temas etmeden gerekli olan tüm önlemleri alması ve eğitim hayatlarına devam edebilmeleri için uzaktan eğitim sistemi oluşturulmuştur. bu alanda EBA sistemi ya da üniversitelerin müstakil online sistemleri hazırlanmıştır.

Tabi ki bu hazırlık aşamasında bilişim ile iç içe olan kurum ve kuruluşların oldukça hızlı şekilde adapte olduğu fark ediliyor. Süreç hakkında devlet desteği almayı talep eden birçok farklı okul ve üniversite olmuştur. Ele alınması gereken bir diğer nokta da öğrencilerin bu alanda online şekilde eğitim alacak kadar verimli biri teknolojik alt yapıya sahip olup olmadıklarıdır. Eğitim sistemi ile alakalı olarak bu açığın sadece çocuklara derslere bağlanmaları için ek internet paketi sunmak ile mümkün olmayacağı uzmanlar tarafından dile getiriliyor.

İşletmelerin Temel Gelişim Eksikleri

Bilişim sistemi kapsamında işletmelerin gerekli olan alt yapıyı ve lojistiği hazırlamaları durumunda salgından etkilenme oranlarının büyük ölçüde azaldığı da net şekilde görülmektedir. Online entegre olma sistemini sorunsuz şekilde tamamlayan kişilerin bu konuda herhangi bir sorun yaşamayacakları daha net bir biçimde fark ediliyor!

Dijitalleşme Konusunda Açıklarımız

Dijitalleşme konusunda ne derece büyük yol kat edilmesi gerektiği bu salgın döneminde bir kere daha ortaya çıkmıştır. Salgın döneminde nelere dikkat edilmesi gerektiğinden başlayarak hangi unsurların ve tedavi yöntemlerinin anlatılmasına kadar dijital sistemlerin ve iletişim araçlarının büyük bir rolü bulunuyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal