Covid-19 Yeni Belirtiler

Covid-19 yeni belirtiler ve salgının temel öğeleri ile alakalı araştırmalar yapılmaya devam ediyor. Bu noktada salgına yakalanan kişi sayısının artması ve tedavi adımlarının detaylı incelenmesi ile beraber salgının yeni belirtileri ve şaşırtıcı gerçekleri de ortaya çıktı. Detaylar haberimizde…

09.06.2020-15:28 - (Son Güncelleme: 10.06.2020-17:01) Covid-19 Yeni Belirtiler

Covid Belirtileri Nelerdir?

Covid-19 yeni belirtiler ile alakalı olarak yapılan çalışmalara bakıldığı zaman özellikle şu hususların dikkat çektiği fark ediliyor;

  • Hastalığın en temel belirtisi yüksek ateştir. Diğer hastalıklarda meydana gelen yüksek ateşin yanı sıra Covid kapsamında meydana gelen ateşin bir türlü düşmeyen ve ısrarcı şekilde tekrarlayan yapıda olduğu da belirtilmelidir.
  • Bir diğer temel özellik de kuru öksürüktür. Kuru öksürük balgamsız olduğu için boğazda büyük bir tahrişe sebebiyet verebilir. Kuru öksürüğün de aynı ateş gibi ısrarcı bir biçimde devam ettiğinin de dile getirilmesi gerekiyor!
  • Salgının en yeni belirtilerinden biri ise tat ve koku kaybıdır. Diğer grip türlerinde de tat kaybı meydana gelebilir. Fakat bu salgın kapsamında tat ve koku alma imkanının neredeyse sıfırlandığı fark ediliyor.
  • Gözlerde kızarma ve yanma aynı zamanda kas ağrıları da bu belirtilere eşlik ediyor.

Virüsün mutasyona uğraması ile beraber yeni belirtiler ve özellikler de meydana gelebilmektedir. Bu süreç içerisinde sürekli devinim içerisinde olunduğu görülüyor. Araştırmalar tek bir sefere özgü yapılarak tamamlanmıyor. Aynı zamanda salgının ilerleme şemasına uygun olarak tekrarlanması gerekir. Ancak bu şekilde yeni belirtileri yorumlamak sizin için daha kolay biri hal alacaktır.

Belirtiler Fark Edilirse Ne Yapılmalı?

Covid-19 yeni belirtiler fark edildiği anda herhangi biri ile temas etmeden sağlık birimleri ile iletişim kurmalısınız. Sağlık birimleri özel korumalı kıyafetler giymiş olan bir ekip ile sizi alacak ve en yakın Covid salgın hastanesine yönlendirecektir. Bu alanda sorun yaşanmaması için kendi imkanlarınız ile hastaneye gitmektense sağlık personelleri ile iletişime geçerek profesyonel ekiplerin sizi almasını sağlamanın çok daha mantıklı olacağı da dile getirilmelidir.

Bu konuda hem tedavi hem de filyasyon ekipleri ile dikkat çeken biri sistem oluşturduğumuz fark ediliyor. Hatta ülkemizde sağlık bakımından sorunsuz bir alt yapının oluşturulmasının diğer ülkelere nazaran daha az yara alarak bu süreci atlattığımızı söylemek de yanlış olmayacaktır.

Salgın ile Baş Etmenin ve Yayılmasını Önlemenin Yolları Nelerdir?

Salgın ile baş etmenin en temel noktalarının başında kesinlikle temastan kaçınma geliyor. Temastan ne derece kaçınırsanız elde edeceğiniz verimliliğin de o kadar üst seviyede olacağını görebilirsiniz. Bu noktada sosyal mesafe olarak belirlenen 1.5 metreye de dikkat etmelisiniz. Bu sosyal mesafeye dikkat etmenizin yanı sıra maske de kullanmalısınız. Ellerinizi yüzünüzden ve ağzınızdan uzak tutmalısınız. Ellerin bol su ve sabun ile sıklıkla yıkanması gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal