Covid-19 Pide Satışlarını Vurdu!

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, coronavirüs salgının pide satışlarını nasıl etkilediğini açıkladı.

09.05.2020-17:37 - (Son Güncelleme: 09.05.2020-17:31) Covid-19 Pide Satışlarını Vurdu!

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, kentte ramazan ayında pide satışlarının önceki ramazanlara göre yüzde 30 azaldığını söyledi.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin gerçekleştirdiği açıklamada, yeni tip coronavirüsle (Covid-19) mücadele tedbirlerine karşın ramazan ayında pide ve ekmek satışlarına ara verilmediğini anımsattı.

Bu yıl ramazan pidesine zam yapılmadığına da belirten Çetin, 350 gram pidenin 3 lira, 350 gram yumurtalı susamlı pidenin 3,5 lira, 400 gram özel tırnaklı pidenin de 4 liradan satıldığını açıkladı. Erdoğan Çetin, coronavirüsün bu yıl pide satışlarını vurduğunu bildirerek, şu sözleri söyledi:

"Bu ramazan ayında pide satışlarımız önceki yıllara göre düşük. Koronavirüs salgını yüzünden bazı günler market ve bakkallar kapalı ve buradan satışlar azaldı. Bunun yanında insanlar salgın süresince evlerinde börek, poğaça, ekmek gibi ürünleri kendileri yapmaya başladı. İnsanlar evde yapınca da doğal olarak satışlar düşüyor. Bir de İstanbul'un bir kısmı bu ramazan ayında kentte değil. Sokağa çıkma yasakları başlamadan birçoğu memleketine gitti.

Ayrıca tezgahtan satışlarda da azalma mevcut. Bunun yanında ruhsatsız tandır, lavaş üreten işletmeler, ruhsatları ve üretim izinleri olmamasına rağmen, kaçak olarak pide üretimi yapıyor. Bu nedenler pide satışlarını düşürdü. İstanbul'da bu ramazanda pide satışları önceki ramazanlara göre yüzde 30 azaldı."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal