Coronavirüsü Anne Sütünden Bebeğe Geçer mi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını milyonlarca kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Genel olarak 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan kişileri etkileyen Coronavirüsüne dair en çok merak edilen konu ise ‘anne sütünden bebeğe geçer mi?’ oldu. Konuya ilişkin detaylar haberimizin içeriğinde…

20.05.2020-14:46 - (Son Güncelleme: 20.05.2020-14:28) Coronavirüsü Anne Sütünden Bebeğe Geçer mi?

Coronavirüsün anne sütünden bebeğe geçebileceğine dair henüz bir kanıt bulunmadığını belirten Prof. Dr. Dilek Şahin, şöyle konuştu:

“Emzirmenin iyi bilinen faydalarının, Covid-19'un anne sütü ile bulaşabilme potansiyel riskine göre daha ağır bastığı düşünülmektedir. Anne ve bebeğin yakın temasının riskleri ilgili uzman doktorlar tarafından fayda ve zarar dengesine göre karar verilmelidir. Emzirme durumunda maske takılması ve bebeğe dokunmadan önce ellerin yıkanması önemlidir. Virüs tespit edilen gebelerde erken doğum bildirilmiş olmasına karşın, bu durumun viral enfeksiyon nedeniyle yaşandığını söylemek zordur. Virüsün, bebeğe anne karnında ya da doğum esnasında geçtiğine dair henüz bir kanıt bulunmuyor,”

HAMİLELİK SÜRECİNDE C VİTAMİNİNDEN ZENGİN, SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENİN

Covid-19 tespit edilen gebelerde erken doğum bildirilmesine karşın bu durumun viral enfeksiyon nedeniyle yaşandığını söylemenin güç olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şahin, "Virüsün, bebeğe anne karnında ya da doğum esnasında geçtiğine dair henüz bir kanıt bulunmuyor. Genel görüş, gebelikte fetal maruziyet beklenmediği yönündedir. Fakat erken gebelik haftalarında ateşin olması, doğumsal bir hastalık olan spina bifida (omurgada açıklık) rahatsızlığına neden olabileceği için ateşin düşürülmesi önemlidir," dedi.

EMZİRİRKEN MASKE TAKILMALI

Coronavirüsün anne sütü ile bebeğe geçebileceğine dair henüz kanıt olmadığının altını çizen Şahin, "Bu nedenle emzirmenin iyi bilinen faydalarının, Kovid-19'un anne sütü ile bulaşabilme potansiyel riskine göre daha ağır bastığı düşünülmektedir. Anne ve bebeğin yakın temasının riskleri ilgili uzman doktorlar tarafından fayda ve zarar dengesine göre karar verilmelidir. Emzirme durumunda maske takılması ve bebeğe dokunmadan önce ellerin yıkanması önemlidir,” diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal