Coronavirüs ABD'de 2 Can Aldı

ABD’nin Washington eyaletinde 70'li yaşlarında bir kişinin daha coronavirüsten yaşamını yitirmesiyle ülke genelinde virüs kaynaklı ölüm sayısı 2’ye yükselirken, New York eyaletinde de ilk virüs vakası ortaya çıktı.

02.03.2020-11:11 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-11:07) Coronavirüs ABD'de 2 Can Aldı

Washington eyaleti Halk Sağlığı Ofisinden yapılan açıklamada, Seattle kentindeki King County bölgesinde yaşayan 70'li yaşlarında bir kişinin coronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdiği ifade edildi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ülke genelinde coronavirüs vakasının 87'ye çıktığını, hastaların müşahede altında tutulduğunu ve test sonuçlarının beklendiğini duyurdu. CDC, halka hastalığın yayılmasını en aza indirmek için bazı önleyici tedbirler alınmasını tavsiye etti. Yapılan açıklamada, hasta olan insanlarla yakın temastan kaçılması ve hastayken evden dışarı çıkılmaması çağrısı yapıldı.

ABD Başkanı Donald Trump, cumartesi günü Beyaz Saray'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri’nde korona virüsü kaynaklı ilk ölümün Washington eyaletinde yaşandığını söylemişti.

NEW YORK'TA İLK CORONAVİRÜS VAKASI

New York Valisi Andrew Cuomo, sosyal medya hesabından eyalette ilk coronavirüs vakasının ortaya çıktığını duyurdu. Pozitif test sonucunun Albany'deki Wadsworth Laboratuvarı'nda doğrulandığını açıklayan Cuomo, virüse rastlanan kadın hastanın durumunun ciddi olmadğını bulunmadığını kaydetti.

Vali Cuomo, “30'lu yaşlarının sonundaki hastanın virüsü İran'a yaptığı ziyaret esnasında kaptığını düşünüyoruz. İran'dan döndüğünden bu yana Manhattan'daki evinde karantina altında tutulan hastanın ABD'ye ne zaman geldiğini belirlemeye ve birlikte seyahat ettiği kişileri bulmaya çalışıyoruz. Aşırı endişe edecek bir durum yok, New York'ta genel olarak coronavirüs tehlikesi düşük. Bu durumu özenle yönetiyoruz ve yeni gelişmeler olduğunda bilgi sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal