Coronavirüs ABD Kongresine De Sıçradı

Temsilciler Meclisi Florida vekili Cumhuriyetçi Mario Diaz-Balart ile Utah vekili Demokrat Ben McAdams, kendisine uygulanan coronavirüs testinin pozitif sonuç verdiğini bildirdi.

19.03.2020-09:32 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-09:12) Coronavirüs ABD Kongresine De Sıçradı

Diaz-Balart ise yaptığı açıklamada, "Herkesin iyi hissettiğimi bilmesini istiyorum. Fakat herkesin bu konuyu ciddiye alması ve hastalanmamak ve virüsün yayılmasının önüne geçebilmek için Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi'nin talimatlarına uyması önemlidir." ifadelerini kullandı.

Floridalı Kongre üyesine yapılan testin pozitif çıkması sonrası kısa bir zaman sonra Kongre üyesi Cumhuriyetçi McAdams, kendisinde de coronavirüse rastlandığını bildirdi.

Açıklamasında McAdams, "Cumartesi günü Washington DC'den dönmemin ardından hafif soğuk algınlığı semptomları gösterdim. Pazar günü doktorumla görüştükten sonra derhal kendimi karantina altına aldım evimde. Tüm toplantılarımı telefonla gerçekleştirdim. Belirtilerim kötüleşti ve ateşim çıktı, kuru öksürük geldi ve nefes zorluğu yaşadım ve test olana kadar kendimi karantinada tutmayı sürdürdüm." şeklinde konuştu.

McAdams, Utah halkına yetkili makamların coronavirüse ilişkin yapılması gereken talimatlarına uymaları çağrısı yaptı.

Diğer yandan Temsilciler Meclisi ile Senato, coronavirüs salgını riskinden dolayı çalışmaları askıya aldıklarını açıkladı.

Daha önce aralarında Cumhuriyetçi senatörler Lindsey Graham ile Ted Cruz'un da aralarında olduğu toplam 15 Kongre üyesi, coronavirüs şüphesiyle kendilerini karantina altına almıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal