ABD Ankara Büyükelçiliği'nden Coronavirüs Kararı

Ülkemizde coronavirüs vakalarının hızla artmasından sonra ABD Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'deki rutin konsolosluk hizmetlerini durdurma kararı aldı.

19.03.2020-09:20 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-09:12) ABD Ankara Büyükelçiliği'nden Coronavirüs Kararı

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemize de sıçradı. Bu tarihten sonra vaka sayılarında hızlı bir artış olurken, ABD Ankara Büyükelçiliği tedbir aldı. Son gelişmeleri değerlendiren büyükelçilik, gelişmeler doğrultusunda Türkiye'deki rutin konsolosluk hizmetlerini durdurma kararı aldı.

Büyükelçiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Son gelişmeler ışığında Türkiye'deki rutin konsolosluk hizmetleri, ikinci bir duyuruya kadar geçici olarak durdurulmuştur. Amerikan vatandaşlık hizmetleri Ankara ve İstanbul'da çalışmalarına devam edecektir. Sadece gerekli koşulları karşılayan kişilere yönelik olmak üzere acil/insani vize hizmetlerine Ankara ve İstanbul'da sınırlı olarak devam edilecektir." ifadelerine yer verildi.

VAKA SAYISI 191 OLDU

Öte yandan dün açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayısının 191'e, ölü sayısının da 2'ye çıktığını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal