Corona Virüsü 22 Farklı Ülkede Görüldü!

Tüm dünyayı alarma geçiren corona virüsü hakkında son dakika haberleri geliyor. 2019-nCoV olarak ifade edilen yeni tip koronavirüsü şimdiye dek 22 farklı ülkeye yayıldı. Corona virüsünün yayıldığı ülkeler hangileridir? Coronavirüsüne karşı hangi tedbirler alınmalıdır?

01.02.2020-12:27 - (Son Güncelleme: 01.02.2020-12:00) Corona Virüsü 22 Farklı Ülkede Görüldü!

Çin'in Vuhan şehrinde ortaya çıkan başta Çin olmak üzere tüm dünyanın korkulu rüyası haline gelen corona virüsünden ölenlerin sayısı 259'a yükseldi. Ölen kişilerin dışında virüsün enfekte olduğu kişi sayısı da dünyada 11.374 olarak ifade edildi. Resmi rakamların dışında Çin'de yaşayan insanların iddialarına göre ise ölü sayısı çok daha fazla, ülkede toplu taşıma yasaklandı ortaya çıkan yeni videolarda yol ortasında hayatını kaybeden kişiler görülüyor. Peki, corona virüsünden nasıl korunulması gerekir? Alınması gereken tedbirler nelerdir? İşte detaylar…

CORONA VİRÜSÜNÜN BULAŞTIĞI ÜLKELER

Coronavirüsünün şu ana kadar bulaştığı ülkeler arasında Tayland, Japonya, Singapur, Hong Kong, Güney Kore, Tayvan, Almanya, Kanada, ABD, Rusya, İtalya, Finlandiya, Macaristan ve Fransa gibi ülkeler bulunuyor. Türkiye'de ise corona virüsüne rastlanmadı, Wuhan kentinde mahsur kalan Türk vatandaşlar Milli Savunma Bakanlığı tarafından gönderilen uçakla Türkiye'ye getirildi. Ülkeye getirilen vatandaşların 14 gün boyunca gözetim altında tutulacağı söylendi.

KORONA VİRÜSE KARŞI HANGİ TEDBİRLER ALINABİLİR?

Belirli bir tedavisi bulunmamasına rağmen bağışıklık sistemi güçlü olanların coronavirüsünden iyileştiği görülüyor. Fitoterapist Dr. Buğra Buyrukçu’nun söylediklerine göre ekinezyayı, kuşburnunu ve geven otunu kullanarak bağışıklık sistemi güçlendirilebilir. Buna ek olarak C vitamini ve çinko takviyesi almakta virüslere karşı etkili bir silahtır. Toplu taşımalarda seyahat eden ve kalabalık ortamlarda bulunan kişiler palmarosa ve lavanta yağını karıştırarak kullanabilirler. Tüm bunların yanı sıra kişisel hijyene de çok dikkat etmek gerekir. Maske kullanmak, elleri sık sık yıkamak, hasta olan kişilerden uzak durmak ve aksırırken peçete kullanmak gibi önlemlerin alınması gerekir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal